Баскетболісти КПУ вийшли до півфіналу студентської баскетбольної ліги України

12 травня у черкаському ПС «Будівельник» відбувся другий чвертьфінальний матч СБЛУ «Таскомбанк». Черкаський державний технологічний університет приймав у матчі-відповіді діючого чемпіона СБЛУ — Класичний приватний університет.

Ще вчора ці команди розпочали півфінальний чвертьфінальний етап у Запоріжжі. Після першого матчу КПУ мав перевагу – 113:89, повідомляє федерація баскетболу Запорізької області.

 

Відіграти цю різницю ЧДТУ виявилося не під силу. У видовищному та надрезультативному баскетболі краще виглядали гості – 111:89. Рівна боротьба у першій половині матчу, яка завершилася з рахунком 45:50, змінилася ривком КПУ у другій частині гри. Особливо запоріжани переконливо виглядали у заключній чверті, в якій здобули 39 очок.

У складах обох команд найрезультативнішими стали молоді гравці, які цього сезону виступали у командах Суперліги. У черкасців, це Скапінцев у гостей Ткаченко, Лук’янов і Ткачук.

 

Тріо з КПУ здобуло 78 очок! Дмитро Скапінцев відзначився черговим вражаючим дабл-даблом – 32 очки та 23 підбирання. До слова, центровий ЧДТУ та «Черкаських Мавп» є лідером студентської ліги і у середньому за матч здобуває 18 відскоків.

Таким чином, КПУ стає першим півфіналістом СБЛУ Таскомбанк, а ЧДТУ припиняє боротьбу за трофей.

 

1/4 фіналу СБЛУ Таскомбанк

ЧДТУ (Черкаси) – КПУ (Запоріжжя) 89:111 (24:28; 21:22; 24:22; 20:39)

 Повна статистика

 

Олександр Скутельник, головний тренер КПУ: