Давидова і Щипкова стали 17-ми на чемпіонаті світу

У своєму заключному матчі на чемпіонаті світу у Відні українські пляжниці Валентина Давідова — Євгенія Щипкова у наднапруженому матчі поступилися бразильській парі Елізе Майя/Тайяна Ліма — 1:2.

 

Чемпіонки України з пляжного волейболу Валентина Давідова — Євгенія Щипкова свій виступ на турнірі в Австрії завершили красивою грою, щоправда, поступившись у підсумку опоненткам із Бразилії — 1:2 (21:18, 23:25, 11:15). Фаворитками цього протистояння безперечно були південноамериканки, які в 1/16 фіналу вийшли з першого місця у своєму квартеті. Але українські пляжниці опоненткам нерви точно попсували. Перегравши бразилійок у першій партії — 21:18, наші дівчата мали усі шанси, щоб завершити матч у наступній партії. Але на більше-менше досвід Елізе Майя/Тайяна Ліми дався взнаки — 25:23. На тай-брейку нерви міцнішим теж виявилися у бразильської пари — 15:11, у складі якої, нагадаємо, виступає віце-чемпіонка світу 2015 року Тайяна Ліма.

 

На чемпіонаті світу українки здобули неоцінений досвід, заробили 320 рейтингових очок і 11 тис. долларів призових, а також повторили результат українських пляжниць Галини Ошейко-Середи та Світлани Бабуріної, які на чемпіонаті світу 2009 року також стали сімнадцятими.

 

Прес-служба ФВУ