Анастасія Бризгіна та Олексій Касьянов гідно представили Україну на чемпіонаті світу з легкої атлетики

 

Без нагород повертається додому з Бірмінгема, де проходив чемпіонат світу з легкої у приміщенні, збірна України. Втім за обох представників Запорізької області, які захищали у Великобританії честь країни, не соромно.

 

Бігунка Анастасія Бризгіна у складі естафетного квартету 4х400 зупинилася за крок від нагороди, посівши четверте місце. Відзначимо, що саме Анастасії наша команда завдячує виходом до фіналу – на стадії кваліфікацій запоріжанка бігла заключний етап, і обігнавши польську конкурентку, зуміла вивести українок на друге місце(3.32,06 мин). Ще краще наші дівчата, а окрім Бризгіної естафету бігли Тетяна Мельник, Катерина Климюк та Анна Рижикова, пробігли у фіналі. Результат 3.31,32 став кращим у сезоні, та п’ятим у загальному заліку. Згодом, через дискваліфікація ямайської команди наш квартет піднявся на четверту сходинку.

 

Всі шанси поборотися за третю в своїй кар’єрі нагороду чемпіонату світу у приміщенні мав і багатоборець Олексій Касьянов. Після першого дня семиборства досвідчений атлет йшов на п’ятому місці, набравши 3378 очок. В бігу на 60 м, запорожець показав  п’ятий результат (6.95 сек), в секторі стрибків у довжину був третім  (7 м 43 см), в штовханні ядра — восьмим, з кращим особистим результатом сезону (14 м16 см), в секторі стрибків у довжину посів шосте місце, так само з найкращим результатом сезону (2 м 02 см). Втім вже перший вид другого змагального дня став нещасливим для Касьянова – у бігу на 60 м в бар’єрами запоріжець перечепився через перешкоду, та відчув спазм стегна, через що довелося припинити участь у світовій першості.

 

«ЗА!спорт»