Запорізька важкоатлетка Анастасія Манєвська стала шостою на чемпіонаті світу

2022 IWF WWC BOGOTÁ COLOMBIA

З 5 по 16 грудня в Колумбії відбувся чемпіонат світу з важкої атлетики.  Це перший ліцензійний турнір до Олімпійських ігор 2024, на якому збірна команда України була представлена п’ятьма спортсменками. Серед них була  і представниця Запорізької області Анастасія Манєвська.

Це був дебют Анастасії на чемпіонаті світу серед дорослих. У ваговій категорії до 87 кг Анастасія показала результат в сумі двоборства 233 кг (ривок 104 кг + поштовх 129  кг) і посіла 6 місце серед найсильніших важкоатлеток світу.

 

  • З погляду тренера скажу, що 6 місце на такому чемпіонаті — це гарний результат. Так, є недобір по кілограмам в результаті, але на це є об’єктивні причини. Адаптація до місця проведення змагань, умови підготовки, які були не найкращі у зв’язку з війною в нашій країні. Тому я скажу, що є цифри на табло і це 6 місце в світі!- відзначив один з тренерів спортсменки Анатолій Орлов.

 

Додамо, що Анастасія — випускниця КЗ «ОСДЮСШОР з важкої атлетики ім Л.І Жаботинського» ЗОР, нині представляє змінний склад КЗ «ЗОШВСМ», ФСТ «Динамо». Тренується під керівництвом ЗТУ Анатолія Орлова та Олени Зінов’євої-Орлової.