Карина Колеснік доклала руку до унікального успіху України на Всесвітніх Іграх, і принесла єдину та історичну нагороду Запорізькій області

Всупереч всім обставинам українці показали найкращий результат за всю історію участі у Всесвітніх іграх!

У Бірмінгемі Україна посіла третє місце у медальному заліку, виборовши 45 медалей: 16 золотих, 12 срібних і 17 бронзових!

П’ята частина всіх українських нагород – здобуток сумоїстів. І це беззаперечна заслуга незмінних наставників українських суматорі – Коробко Сергія Вікторовича та Коробко Любові Василівни. Саме їх ентузіазму, завзятості і шаленій праці ми завдячуємо тими сенсаціями, які створюють українські спортсмени на світових дохьо.

  • Для нас же головною нагородою Всесвітніх Ігор стало срібло вихованки василівського СК «ХортА» Карини Колеснік. Ця не лише єдина нагорода для спортсменів Запорізької області на Іграх в Бірмінгемі. А ще – перша в історії запорізького спорту медаль Всесвітніх Ігор у змаганнях з сумо!!!, — ділиться враженнями голова правління СК «ХортА» Антон Карнаух ,

    — Від самого початку кар’єри Карини ми вірили, що ця нагорода буде. Відтоді, як тренер Роман Білка побачив талант у цій дніпрорудненській дівчині, і самотужки став збирати їй гроші на змагальні борцівки по всій Василівці…  В наступні сім років весь СК «ХортА» працював на цей результат! Повний комплект медалей чемпіонатів світу, десяток золотих нагород чемпіонатів Європи, безліч національних перемог – і як вершина всього цього довгоочікувана медаль Всесвітніх Ігор.

    Це срібло для нас на вагу золота, адже за лаштунками змагань лишилося чимало складних обставин – захоплення ворогом батьківщини Карини, де в окупації лишилися її рідні і тренер; необхідність переходити у тяжчу вагову категорію, і змагатися з новими та більш кремезними суперницями; три японські борчині, з чотирьох суперниць, які випали запоріжанці за жеребом; проблеми зі здоров’ям ( у кого з професійних спортсменів їх нема?!). Але все це наша лідерка витримала з честю – встояла, не похитнулася, чіплялася зубами за перемоги, аби подарувати рідній землі таку необхідну сьогодні медаль!

    Подяка не лише Карині Колеснік, але й усім тим людям які лишаються за кадром успіхів нашої зіркової суматорі. Її незмінному наставнику, Заслуженому тренеру України, Роману Білці. Тим,  хто своєю домогою наближав цей результат.  І звісно ж рідній  Василівщині, яка підтримувала та вболівала за Карину!

    Бажаємо нашій спортсменці  успішного відновлення та  скорішого вирішення проблем зі здоров’ям. І віримо, що наша спільна мрія про золото на наступних Всесвітніх Іграх обов’язково здійсниться!

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Карина Колеснік: У нас спортивний фронт, і ми маємо на ньому перемагати!