Запорізькі дівчата зупинилися за крок від фіналу Всесвітніх Ігор у змаганнях зі спортивної аеробіки

Наші спортсмени гідно представили країну на цих надзвичайно престижних змаганнях, та, на жаль, їм не вдалося виступити у фіналах.

12 та 13 липня 2022 року пройшли змагання зі спортивної аеробіки у рамках Всесвітніх ігор-2022, що проходять у м. Бірмінгем (США). Програма змагань складалася із кваліфікації та фіналів, до яких проходить лише четвірка найкращих по результатах кваліфікації. На жаль, всі українські спортсмени у цьому виді програми  зупинились за крок до фіналів, хоча й показали високі результати.

У групових виступах українській команді, у складі якої виступали представниці Національного університету «Запорізька політехніка» (тренер — завідувач кафедри фізичної культури, олімпійських та неолімпійських видів спорту Запорізької політехніки Світлана Атаманюк), зовсім трохи не вистачило для того, аби поборотися за медалі.

Анастасія Ісаєнко, Катерина Черкез, Дар’я Суботіна, Олександра Мохорт та Ілона Шелест показали 5-й найкращий результат з оцінкою 18.355 балів, але їм не вистачило лише 0.45 бала для потрапляння у фінал Всесвітніх Ігор.

На жаль, цього разу на Всесвітніх іграх не вдалося здобути медалей зі спортивної аеробіки. Однак, саме лише потрапляння та участь у цих найбільших міжнародних змаганнях в числі лідерів цього виду спорту є показником високого світового рівня наших спортсменів та їх фантастичної підготовки.