Важкоатлети Запорізької області вирушили підкорювати Кубок України

revaЗ 1 по 4 лютого у Чернігові проходять  перші загальнонаціональні змагання з важкої атлетики у цьому році — Кубок України 2017.

 

Турнір зібрав найсильніших спортсменів країни, які сперечаються за путівки на Чемпіонат Європи у Хорватії (квітень 2017).

 

200 найкращих важкоатлетів представлять 22 області України. Серед учасників турніру- переможці та призери чемпіонатів Європи та світу, учасники Олімпійських ігор, чемпіони країни.

 

Запорізьку область представляють десять спортсменів серед яких лідери збірної регіону —  Анна Панова, Єлизавета Баранова, Костянтин Рева, Кирило Пірагов.

 

Вперше змагання Кубку України відбудуться за новими правилами: зрівняється кількість вагових категорій у чоловіків та жінок. Згідно політики гендерної рівності, замість категорії понад 75 кг жінки будуть змагатися у двох вагових категоріях до 90 кг та понад 90 кг.

 

Також для всіх важкоатлетів відмінено правило переваги спортсмена за власною вагою. Наразі, перемагає не той спортсмен, який має меншу власну вагу, а той який перший підняв заявлену вагу на змаганнях.