«Зоря» в Запоріжжі перемагає «ЦСКА» та продовжує боротьбу за вихід із групи Ліги Конференції

 

На стадіоні «Славутич-арена» «Зоря» зіграла свій четвертий матч Ліги Конференцій. Цього разу на підопічних Віктора Скрипника чекала вже знайома нам команда «ЦСКА» із міста Софія.

Нагадаємо, що у 2019 році «Зоря» вже перемагала цей клуб вдома із рахунком 1-0, і на виїзді луганчани тоді зіграли внічию 1-1. А два тижні тому українські спортсмени у напруженому матчі у Софії перемогли суперників із рахунком 1-0, тому поєдинок обіцяв бути цікавим, тим паче що наші головні суперники норвезький «Буде-Глінт» У минулому турі розгромили «Рому» із фантастичним рахунком 6-1!

За кілька днів до матчу луганська Зоря у себе в соціальних мережах об’явила що домовились із місцевою владою і матч таки вирішили проводити із глядачами. Тільки вболівальники на вході повинні були показати або сертифікат повної вакцинації, або ПЦР тест, чи сертифікат повного одужання.  Через це на стадіоні вболівальників було відверто не багато.

«Зоря» до матчу підійшли із кадровими втратами, захворів Громов, Кабаєв, Назарина та Шевченко досі із травмами, а одного із лідерів Кочергіна переведено у дубль. Тому через втрати на лаві запасних було всього чотири футболіста.

Матч розпочався досить спокійно і відверто кажучи, перших та майже весь другий тайм футболісти грали спокійно, як потім скаже Віктор Скрипник, гравці спеціально віддали ініціативу болгарам та стояли на нуль і вичікували своїх моментів. І так воно і стало, свій шанс реалізував Шахаб на 87 хвилині. Після чого «ЦСКА» намагались відігратися і в результаті пропустили швидку контр-атаку, Аллах’яр відібрав м’яч у центрі поля віддав на Жуніньйо, той упав але м’яч перехватив Шахаб і віддав на Аллах’яра! І той вколотив круглого у ворота! В результаті 2-0! Прекрасна перемога «Зорі» на фоні програшів «Динамо» та «Шахтаря».

У іншому матчі, «Буде-Глінт» зіграв внічию 2-2 із Ромою! В результаті турнірна таблиці виглядає наступним чином. У «Буде-Глінта» 8 очок, у «Роми» — 7, у «Зорі» 6, а у «ЦСКА» 1. Нагадаємо, що наступним матч груповому етапі Ліги Конференцій  підочні Скрипника проведуть 25 листопада у Римі, де вони зіграють проти «Роми».

 

Юлія Новицька, фото Андрія Варьонова