«Зоря» у Запоріжжі мінімально програє «Рапіду» та вибуває із Ліги Європи

За годину до матчу, спостерігався не великий ажіотаж перед стадіоном. Серед вболівальників ми також помітили і австрійських фанатів. Їх приїхало до Запоріжжя кілька десятків і вони дуже голосно співали за межами стадіону.

Серед запоріжців сильного ажіотажу не було, і на трибунах було трішки більше двох із половиною тисяч. Напевно, не повірили вони в те що луганська команда зможе створити диво.

«Зорі» для того аби вийти у груповий етап Ліги Європи необхідно було перемагати віденський «Рапід» із різницею мінімум в три голи.  І футболісти луганської команди відразу побігли уперед забивати швидкий гол, проте швидкий забили саме австрійці. На 10 та 15 хвилинах відзначились Грюлль та Граймль відповідно. «Зоря» намагалась атакувати, проте м’яч підступно не хотів летіти у сітку воріт суперників. І тут на допомогу прийшов стандарт, Сергій Булеца зі штрафного навісив, а Гладкий головою забиває на 40 хвилині і в результаті перший тайм закінчився із рахунком 1-2 на користь «Рапіда».

Після перерви гра почалась із травми капітана команди – Микити Шевченка, і на 48 хвилині його замінив Дмитро Мацапура. І нажаль і він пропустив, сталось це на 68-й хвилині від Фунтаса і здавалось що гра вже так і закінчиться із рахунком 1-3, проте на 86 Захеди Шахаб забиває із пенальті. А вже на 89-й той же Шахаб не забиває пенальті. І 2-3 і «Рапід» виходить у груповий етап Ліги Європи, а «Зоря» буде готуватися до матчів Ліги Конференцій, які вона проведе вже цієї осені у Запоріжжі.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Зорі» — Віктор Скрипник відзначив що у нього немає претензій до гравців, і є питання до того чому команда так багато пропускає. Також тренер відзначив що тепер команда уде готуватися до матчу чемпіонату України проти «Ворскли» та чекати на жеребкування Ліги Конференції.

Юлія Новицька, фотографії Андрія Варьонова