Легендарна паратхеквондистка Вікторія Марчук отримала сертифікат на придбання житла

Вчора на сесії запорізької міської ради відбулося урочисте вручення сертифікату на 600 тисяч гривен відомій запорізькій спортсменці Вікторії Марчук.

Дівчина Заслужений майстер спорту України з паратхеквондо і  найтитулованіша паратхеквондистка планети. Вона шестиразова чемпіонка світу, чотириразова чемпіонка Європи, чемпіонка Азії, Африки, Кореї, США, Йордану, Єгипту, Туреччини, Ірану, багаторазова чемпіонка України. Кілька разів була визнана найбільш технічною спортсменкою чемпіонатів світу. На Паралампійських іграх в Токіо посіла п’яте місце.

Всіх цих успіхів спортсменка  досягла всупереч обставинам – Вікторія сирота від народження і виросла в інтернаті. Питання придбання життя талановитій тхеквондистці підіймалося неодноразово. Запоріжці навіть підписали петицію до міської влади, з вимогою дати дівчині квартиру. За рік після цього проблему нарешті було вирішено – з міського бюджету Марчук отримала сертифікат на 600 тисяч гривень.

 

— В мене є дві мрії – здобути золото на Паралімпійських іграх і мати власне житло. Я хочу висловити слова подяки всім за те, що одна з них здійснилась. Я дуже пишаюсь тим, що маю змогу представляти саме Запорізький регіон, та сподіваюсь, що наступна Паралімпіада буде моєю, — наголосила Вікторія Марчук.