Запорізька міська федерація боксу підбила підсумки 2019 року

 

За традицією в останні дні року що минає боксерська спільнота Запоріжжя підбила підсумки року. Звітна зустріч Запорізької міської федерації боксу відбулася у готельно-спортивному комплексі SUNRISE Park. Про роботу, проведену в 2019 році звітував президент Запорізької міської федерації боксу Володимир Сосуновський.

Як розповів Володимир Сергійович, бюджет міської федерації на цей рік склад 100 тисяч гривень, ці кошти було витрачено на призову атрибутику для змагань, грошові премії спортсменам, допомогу у виїзді на змагання, популяризацію лідерів боксерського руху Запоріжжя, зокрема бігборди з провідними представниками цього виду спорту.

Протягом року традиційно велику увагу Запорізька міська федерація боксу приділяла розширенню географії боксерських залів та клубів в регіоні. Активна позиція представників боксу мала помітні результати у 2019 році. Ініціативи ентузіастів боксу знайшли відгук серед представників влади та бізнесу в різних населених пунктах регіону. Як результат — нові олімпійські ринги з’явилися в Дніпрорудному та Пологах, відкрито нові боксерські зали у сели Кирово (Вільнянсокого району) та Гуляйполі. В останньому вже наступного року планують започаткувати новий турнір на призи Нестора Махна.  Ще два висококласних клуби з’явилися у Запоріжжі – стараннями Сергія Курнікова відкрився «Берут», де вже пройшов масштабний дитячий турнір «Kids in the ring», а Сергій Гусєв став ініціатором створення клубу «Хорт».

Підбиваючи підсумки року Володимир Сосуновський подякував всім тренерам, які плідно працюють за для розвитку боксу у Запоріжжі. Під оплески присутні пригадали видатних ветеранів боксу, а також хвилиною мовчання вшанували тренерів, яких вже нема.

Також голова Запорізької міської федерації боксу подякував міській та обласній владі і клубам, які розвивають та культивують бокс, це ЗО ШВСМ, ДЮСШ «Локомотив», ДЮСШ №6, ДЮСШ №11, ФСТ «Динамо», ДЮСШ «Майстер-Січ». Спільними зусиллями лідери запорізького боксу протягом року показали високі результати на національних та міжнародних змаганнях. Серед флагаманів Запорізького боксу в різних вікових категоріях 2019 року були ЗМСУ Дмитро Замотаєв, МСМК Станіслав Батій, Ілля Власенко, Андрій Курта, Артур Давиденко, Анджело Йованович, Ігор Шаров, Єгор Кирилюс, Ярослав Шевченко, Артур Клименко і не тільки.

Окрему подяку Володимир Сосуновський висловив родині Беладзе, зокрема головному тренеру СК «Бойові рукавички» Артуру Беладзе та Почесному президенту Запорізької міської федерації боксу Ошану Беладзе. Стараннями цієї боксерської династії в Запоріжжі цього року пройшов цілий ряж висококласних змагань

Зокрема, як розповів сам Ошан Адамович Беладзе, протягом року було проведено 12 турнірів в тому числі два майстерських, а феєричним завершенням року став Кубок України серед дорослих пам’яті М.Яценка, який стараннями родини Беладзе втретє поспіль проходить у Запоріжжі. На наступний рік заплановано 15 боксерських турнірів серед спортсменів, аматорів та любителів. Найяскравішими мають стати турнір серед молоді пам’яті Заслуженого тренера України, почесного громадянина Запоріжжя – Юрія Юхановича Беладзе (20-25 червня 2020 року) та Чемпіонат України серед спортсменів до 22 років (чоловіки та жінки), що відбудеться 7-12 грудня 2020 року. Головою оргкомітету змагань Федерація боксу України призначила Ошана Беладзе.

Високий рівень роботи Запорізької міської федерації боксу у 2019 році відзначили представник и обласної та міської влади, які також стали гостями звітної конференції.

Як зазначила начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту ЗОДА, Наталя Власова, бокс є одним з пріоритетних видів спорту у Запорізькій області. І на наступний Олімпійський рік є сподівання на успіхи зокрема і представників боксу. За словами Наталі Федорівни, робота Запорізької міської федерації боксу заслуговує на увагу, і на те, щоб бути прикладом для представників інших видів спорту. Зокрема в сфері популяризації, підтримки спортсменів та роботи з партнерами і меценатами. Подякував боксерам за плідну роботу в 2019 році і директор департаменту сім’ї молоді та спорту Запорізької міської ради Павло Бланк.

Традиційно наприкінці зустрічі Запорізька міська федерації боксу відзначила кращих тренерів за підсумками року.

Так кращим тренером серед жінок був названий Віктор Гудименко;

серед юніорів – Євген Парфьонов та Іван Гринь;

серед юнаків –Артур Беладзе та Антон Жуков,  Антон також був визнаний кращим молодіжним тренером року;

серед спортсменів до 22 років та еліти – Володимир Власенко;

серед еліти – Олександр Трюхін, Олександр Лютов, Станіслав Карандей;

серед аматорів – Сергій Гусєв, Олександр Курніков, Андрій Луценко.

Закриваючи звітну зустріч, Володимир Сосуновський окреслив  головні пріоритети на новий рік – це збільшення кількості спортсменів, які займаються боксом, зростання числа секцій і залів, популяризація боксу, залучення меценатів до підтримки боксу, пошуки ресурсів, для фінансової підтримки провідних спортсменів і тренерів регіону.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»