Запорізька міська федерація боксу звітувала про яскравий рік

 

Запорізька міська федерація боксу провела звітну конференцію. У готельно-ресторанному комплексі «Sunrise» місцеві боксери, в присутності почесних гостей, підбили підсумки року що минає, та окреслили головні плани на наступний.

Честь відкрити конференцію мала начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації Наталя Власова. Вона подякувала президенту Запорізької міської федерації боксу Володимиру Сосуновському за плідно проведений рік і роботу щодо об’єднання боксерської громади, та відзначила успіхи запорізьких боксерів у змаганнях всіх вікових категорій, про що свідчать не лише нагороди, а й те що запоріжці представлені у всіх національних збірних України. Та зазначила, що головне завдання – участь запоріжців в Олімпійських Іграх 2020 року в Токіо, а обласна влада зі свого боку всіляко сприятиме в цьому місцевим боксерам.

Підтримав думку Наталі Федорівни і директор департаменту молоді, фізичної культури та спорту Запорізької міської ради Павло Бланк. Він назвав 2018 рік проривом для запорізького боксу, відзначив велику кількість змагань, проведених на високому рівні, та чудові результати місцевих майстрів шкіряних рукавичок.

Привітав присутніх почесний віце-президент Запорізької міської федерації боксу Владислав Марченко. Він розповів, що у 2018 році було залучено чимало коштів з депутатських фондів, за для допомоги представникам різних видів спорту. Наступного року цю традицію планують продовжити. Також обласна влада планує надалі працювати над оновленням матеріально-технічної бази спортивних закладів регіону.

Подякував тренерам за чудову роботу у 2018 році, а обласній та міській владі за підтримку боксу віце-президент Запорізької обласної федерації боксу Руслан Щербіна.

Також привітав присутніх з плідним завершенням року голова Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.

Далі слово взяв Володимир Сосуновський, який підбив підсумки роботи міської федерації боксу за 2018 рік. Розповів, що цього року федерація витратила 182 тисячі гривень на підтримку та популяризацію боксу у регіоні. З них 69 тисяч – це призові виплачені провідним тренерам та спортсменам. Решта була викоритана на проведення змагань, придбання награної атрибутики, допомогу у відрядженні спортсменів на змагання. Окрему увагу приділили популяризації боксу – за ініціативи міської федерації в Запоріжжі встановлювали біг-борди та сіті-лайти з провідними боксерами міста.

Володимир Сосуновський розповів, що цього року чимало сил було присвячено розгалуженню мережі боксерських секцій у регіону та покращенню умов у вже існуючих. Вдалося оновити інвентар для двох клубів. У відновленому залі Ігоря Байрака, що на Дослідній станції було проведено заміну старих вікон та ремонт у душовій і санвузлі. Також вдалося вирішити питання, щодо передачі приміщення, де знаходиться клуб «Ринг» на баланс міської ДЮСШ6, і таким чином зберегти одну з найстаріших боксерських секцій міста. Вдалося зберегти секцію боксу і в Оріхівській ДЮСШ, яка знаходилася на межі зникнення. Активна робота щодо створення нових секцій боксу, пошуку тренерів та приміщень для занять ведеться у Степногірську, Веселому, Дніпрорудному, Камиш-Зорі, Токмаку, Приморську.

Також Володимир Сергійович подякував всім тим, хто допомагав роботі міської федерації протягом року – обласній та міській владі, депутатам які виділяли кошти зі свої фондів, меценатам. Окремо відзначив почесного президента міської федерації боксу Ошана Беладзе, який доклав чимало зусиль для розвитку боксу в місті. Його стараннями у Запоріжжі з’явився перший ринг на відкритому повітрі, де вже цього року було проведено чотири масштабних турнірі. Свій внесок в облаштування майданчика у «Дубовому Гаю» внесли також Асоціація спортивних Організацій та спортивний клуб «ХортА» — члени правління АСО Антон Карнаух та Інна Пенчук отримали окремі слова подяки за допомогу боксерській спільноті регіону.

У планах Запорізької міської федерації на наступний рік – продовження роботи у всіх заданих напрямках. 2019-го збираються провести в місті вісім змагань, в тому числі два всеукраїнських майстерських турніри, Кубок України пам’яті Миколи Яценка, меморіали Юрія Беладзе та Сергія Волкова, Всеукраїнські змагання серед представників Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ, турніри серед аматорів «Чоловіки в ринзі» та «Кубок Дружби».

Грамотами та подарунками Володимир Сосуновський та Ошан Беладзе відзначили кращих тренерів з боксу різних вікових категорій за підсумками 2018 року. Це — Олександр Трюхін, Артур Беладзе, Антон Жуков, Олександр Курников, Павло Туча, Андрія Яковенко, Євген Парфьонов, Станіслав Карандєй, Олександр Ніколенко, Іван Гринь, Андрій Луценко. Відзнаку кращого боксера за підсумками року отримав вихованець клубу «Бойові рукавички» Станіслав Батій.

Антон Карнаух вручив приємні подарунки представникам запорізьких ЗМІ, які протягом року висвітлювали та популяризували бокс у регіоні.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»