Досвід, молодість, та «темна конячка» — у запорізьком чоловічому спринті нарешті є конкуренція

На Кубку ФЛАЗО з легкої атлетики, що відбувся минулої суботи у манежі  Sport Life цікава конкуренція розвернулася на дистанції 60 м у чоловіків. Лідеру Запорізької легкої атлетики на  спринтерських дистанціях, Роману Кравцову, склав конкуренцію молодий  Андрій Васильєв, а гостроти протистоянню молоді та досвіду додала «темна конячка» в особі Владимира Павленка, який повернувся на доріжки після перерви. З вражень Володимира від «камбеку» і почнемо:

 

Скучив! Минулий рік вирішив відпочити. Бо до цього 10 років присвятив легкій атлетиці,  з року в рік одне й те саме,  шалені навантаження, тому вирішив трохи збавити оберти. Зараз відчув що скучив, поки молодий, вік дозволяє, чому б не побігати ще.

Після перерви для першого  старту за рік, я вважаю результат добротний. Щоправда трохи не пощастило – травмувався всередині дистанції, стара травма далася взнаки, тому другу половину дистанції в півсили біг, і на фінал не вийшов. Планую виступати на всіх стартах цього сезону, а там подивимось, — розповів Володимир Павленко, — Сьогодні виступаю тут не сам, а зі своїми вихованцями. Для них стимул, що і тренер бігає, на тренуваннях вони за мною бігають, складаю їм конкуренцію. Дуже щасливий знов бігти у манежі — тепло затишно, зручно, вдячний що дали нам можливість тут змагатися. Емоції дуже радісні від повернення, адже вся моя кар’єра пов’язана з цим манежем.

 

Оскільки Володимир Павленко на фінал не вийшов, боротьба за перше місце розгорнулася між Романом Кравцовим та Андрієм Васильєвим. Обігнати досвідченішого колегу 18-річному Андрію поки не вдалося.

 

— Цікаво бігти, коли є з ким  «зарубитися», хлопці на 5 років мене старші, досвідченіші, конкуренція дуже велика, я дуже хочу довести, що можу їх обігнати. Але Кравцов є Кравцов — досвід у нього величезний, поки складно боротися з таким спортсменом. Результатом більш-менш задоволений, далі будемо працювати до основного старту у мене ще два місяці. Головний старт сезону у мене 7 лютого в Сумах, де буде відбір на матчеву зустріч в Мінську , там вже буду бігти на максимум, — каже Андрій Васильєв, — Повернутися в манеж – чудове відчуття, враховуючи те, що останні два роки ми тренувалися на м’яко кажучи поганому покритті. А тут у нас все є , плюс домашні стіни, тому перший старт зимового сезону пройшов чудово!

 

Перемогу на Кубку ФЛАЗО святкував Роман Кравцов з результатом 6.7 сек.

 

-Це перші змагання після відкриття цієї арени, арена чудова! Хотілося б що побільше приїжджало учасників, з інших областей. Цей манеж найкращий, тут грамотне вентиляція і опалення, мало де в Україні є теплі манежі. Дуже класно тут змагатися, плюс покриття  спеціальне для змагань. Взагалі в Україні не вистачає манежів. Тут зараз дуже  комфортно виступати, — ділиться враженнями Роман Кравцов, — Мета на сезон – пробігти 60 м за 6.5 сек. Якщо говорити про нормативи на Олімпіаду, кваліфікація надзвичано висока, треба бути в топі в Європі, але буду дуже прагнути, шанс завжди є .

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області