Запорізька гирьова тріада підіб’є підсумки року

girova-triada   У вівторок, 10 січня о 12.00 у гостевій кімнаті Спорткомплексу ПАТ «Запоріжсталь» (вулиця Тюленіна, 13) відбудеться підсумкова прес-конференція «гирьової тріади України» у складі: заслуженого майстра спорту України Любові Олександрівни Черепахи, майстрів спорту України Черепахи Вікторії Сергіївни та Мосіяш Вікторії Юріївни.

 

Названі спортсменки-гирьовики є лідерами не тільки збірної команди Федерації гирьового спорту України, але й всього гирьового простору Міжнародної федерації гирьового спорту.

 

Названа тріада де-факто оформилася у березні 2016 року, коли «металургійна тріада України» у складі ПАТ «Запоріжсталь», ПрАТ «Запоріжвогнетрив» та ПрАТ «Запоріжкокс» взяли шефство, у тому числі фінансове, над титулованими спортсменками Запоріжжя та області.

 

За минулий рік «гирьова тріада» виступила на 12 міжнародних і внутрішньоукраїнських змаганнях і турнірах, завоювала у загальному заліку 47 медалей, з яких: «золотих» — 34, «срібних» — 6, «бронзових» — 2. «Гирьовою тріадою» за 2016 рік встановлено: один світовий рекорд, один абсолютний світовий рекорд, три рекорди України. Запорізьке тріо на Чемпіонаті Світу у італійському Турині, в естафетному змаганні у вправі ривок, стало чемпіоном, встановивши нове світове досягнення у естафеті, вирвавши за шість хвилин пудову гирю 172 рази!

 

Ну а тому, як зустрічали «гирьову тріаду» у Запоріжжі 4 листопада 2016 року можуть позаздрити провідні спортсмени багатьох олімпійських видів спорту нашої держави!

 

Під час прес-конференції, на якій спортсменки намагатимуться дати абсолютно чесні і вичерпні відповіді, журналісти дізнаються, чим прийнято прикрашати новорічні ялинки в сім’ях гирьовиків Запоріжжя, побачать унікальні, раніше не показані по ТБ відеокадри із змагань в Україні, Португалії, Італії.

 

На закінчення прес-конференції запланований кофе-тайм для невимушеного спілкування зі спортсменками-гирьовиками, обміну інформацією, налагодження контактів у році прийдешньому.

 

Прес-служба Запорізької обласної федерації гирьового спорту