У Запоріжжі вчетверте назвали переможців регіонального конкурсу «Спортивна гордість Запоріжжя»

19 грудня у камінному залі палацу спорту «Юність» відзначили переможців  осіннього сезону регіональної премії «Спортивна гордість Запоріжжя». Конкурс, ініційований Асоціацією спортивних організацій,  традиційно відбувався у два етапи. На першому, претендентів відбирали представники Запорізького обласного відділення Асоціації спортивних журналістів України. З понад двох десятків спортсменів у таких видах спорту як веслування на каное, важка атлетика, бокс, дзюдо, плавання, академічне веслування, шашки, сумо, легка атлетика, карате, тайський бокс, пляжний волейбол, художня та спортивна гімнастика, спортивні журналісти обрали дев’ять номінантів у трьох категоріях. Їх імена було винесено на народне голосування на платформі журналу VIP-club.

 

  • Вже четвертий сезон ми визначаємо переможців регіональної премії «Спортивна гордість Запоріжжя» за допомогою народного голосування. Такий спосіб обрали не випадково. Адже мета нашого конкурсу не просто визначити та преміювати кращих спортсменів та тренерів регіону, а й популяризувати наших спортивних героїв. За чотири сезони участь в голосуванні за номінантів на премію «Спортивна гордість Запоріжжя» взяли майже 30 тисяч респондентів! Тобто така велика аудиторія дізналася про лідерів спортивного руху Запоріжжя та їх досягнення, — розповідає голова Асоціації спортивних організацій, ініціатор регіональної премії «Спортивна гордість Запоріжжя» Антон Карнаух.

За результатами виступів восени цього року на перемогу в номінації «Спортивна гордість Запоріжжя» (олімпійські види спорту) претендували чемпіонка світу з веслування на каное в марафоні Людмила Бабак, переможці Кубків України з боксу серед дорослих та студентів – Ілля Власенко та Кирило Стоянчев, та чемпіон Європи з важкої атлетики серед молоді Дмитро Вороновський. Майже однакову  кількість голосів вболівальники відділи за Дмитра та Людмилу, тож оргкомітет вирішив розділити грошову премію навпіл, і вручити переможцям два кубка.

Дмитру Вороновському кубок переможця та грошову премію вручив віце-президент Спілки вірмен Запорізької області Рудольф Акопян. Людмилі Бабак, яка зараз знаходиться на зборах у Португалії, почесний трофей і премію будуть передані пізніше.

Кращими тренерами регіону за підсумками осіннього сезону стали ЗТУ Анатолій Орлов, ЗТУ Олександр Слободянюк (важка атлетика) та Сергій Снєжко (веслування).

Рудольф Акопян, Вікторія Князькова (представник Дмитра Вороновського), Антон Карнаух
  • Рік для мене був успішним, але хотілося б краще. План мінімум виконала – виграла чемпіонат Європи, чемпіонат світу, вперше стала чемпіонкою світу на новій дистанції… не задоволена лише виступом на чемпіонаті світу у спринті, хотіла б краще, — розповіла Людмила Бабак у включенні з Португалії, — Хотіла б подякувати Асоціації спортивних організацій за такий конкурс, такі заходи дуже потрібні! Бо спортсмени готуються, віддають всі сили, заради перемоги. І  їм дійсно хочеться щоб їх досягнення визнавали, вони цього заслуговують! А ще,  щоб був для молоді стимул потрапити в спорт і прагнути кращого.

Серед представників неолімпійських видів спорту в номінації «Спортивна слава Запоріжжя», претендували на перемогу чемпіон та рекордсмен світу з плавання серед спортсменів з вадами зору Кирило Гаращенко, переможниця Кубка світу з кіокушин карате Марина Скамарохова та чемпіонка світу зі штовхання ядра серед спортсменів-паралампійців Марія Помазан. Народним голосуванням переможницею стала Марина Скамарохова, відзнаку кращого тренера регіону за підсумками сезону отримав наставник каратистки Дмитро Айкін. Грошовову премією в 10 тисяч гривень від  Асоціації спортивних організацій, вручила переможцям головний редактор сайту «ЗА!спорт» Олена Назаренко.

Дмитро Айкін та Марина Скамарохова

Як і в попередніх трьох конкурсах найбільша кількість голосів була віддана за претендентів у номінації «Спортивна надія Запоріжжя», де змагаються спортсмени до 18 років. Тут трійку претендентів склали чемпіонка України зі спортивної гімнастики Дар’я Муржак, чемпіон Європи з тайського боксу Амір Акчурін та віце-чемпіони світу з пляжного волейболу серед школярів Дмитро Гладир та Євген Попов. У лідери вийшли юнаки, різниця між якими склала лише кілька голосів. Тож оргкомітет конкурсу вирішив визнати переможцями осіннього сезону Аміра Акчуріна та його тренера Рената Валієва та Дмитра Гладиря/Євгена Попова і їх наставника Дмитра Павлова. Хлопці отримали почесні кубки, а премія у 10 тисяч гривень була розділена на двох переможців.

 

  • Дуже здивувалися, коли дізналися що нас номіновано на цю премію! Одразу повідомили про це всім своїм друзям, родичам, навіть самим дальнім, і просили щоб за нас голосували, — розповідають віце-чемпіони світу з пляжного волейболу серед школярів Дмитро Гладир та Євген Попов ,- Надзвичайно приємно було виграти, важко навіть описати ці емоції. Дуже добре, що проводять такий конкурс,  не забувають спортсменів,  показують різні види спорту, мотивують іншу молодь займатися спортом.
Ренат Валієв, Амір Акчурін, Таймур Мамедов, Антон Карнаух, Дмитро Гладир, Євген Попов, Дмитро Павлов

Продовжилася і чудова традиція премії «Спортивна гордість Запоріжжя», відзначати лідерів різних видів спорту у меценатській номінації – «Спортивна наснага Запоріжжя», лауреатів якої обирають самі меценати.

Так спілка вірмен Запорізької області вручила грошову премію переможцю всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби серед юнаків, пам’яті першого олімпійського чемпіона запорізького Якова Пункіна – Роберту Васояну, привітав юного класика Рудольф Акопян.

Голова Української ліги боксерських клубів Віталій Синяков передав заохочувальну премію віце-чемпіону України з боксу серед школярів, Артуру Касьянову (тренери Артур Беладзе, Андрій Яковенко).

Рудольф Акопян, Роберт Васоян, Армен Варданян

Провідного запорізького тренера з боксу, Віктора Миколайовича Мяснянкіна, який виховав цілу пледу чемпіонів України, Майстрів спорту України, членів національної збірної, відзначили з нагоди 35-річчя тренерської діяльності президент Запорізької міської федерації боксу, Володимир Сосуновський, голова УЛБК Віталій Синяков, голова правління АСО Антон Карнаух, директор ДЮСШ «Локомотив» Євген Морозов.

Віктор Мяснянкін, Євген Морозов

Від імені Асоціації спортивних організацій, заохочувальну премію отримав один з активістів популяризації здорового способу життя у Бердянську, наш колега, який проводить в курортному місті аналог «Ярмарку спорту», мріє організувати паралімпійські ігри для дітей, створити об’єднання спортсменів Бердянська – Володимир Моісей.  Премію вручила активісту член правління АСО Інна Пенчук.

Крім того Антон Карнаух відзначив особистими преміями чемпіонку України з художньої гімнастики Олександру Панчук (тренер Анна Малиш); призерку чемпіонату України з плавання Марію Нетребко; чемпіона світу зі змішаних єдиноборств Романа Сиркіна (тренер Микола Бурля).

Антон Карнаух, Марія Нетребко

А завершальним урочистим акордом свята став сюрприз від постійного партнера Асоціації спортивних організацій,  ТОВ «НДІ «УКРЕКОПРОЕКТ», для спортивного клубу тхеквондо «Ягуар-Запоріжжя». Комерційний директор ТОВ «Науково-дослідний інститут «Укрекопроект», Євген Вербовщук вручив президенту клубу Юлії Галенко сертифікат на 10 тисяч гривень, для придбання котла опалення у спортивний комплекс, що в селищі Запоріжжя ліве.

 

Святковий настрій всім переможцям та номінантам премії цього дня покращив смачний партнер регіональної премії – компанія «GFSgroup». Вона виступила справжній Святим Миколаєм у цей чудовий день, подарувавши всім переможцям і номінантам набори солодощів. За постійну підтримку спорту і проектів, спрямованих на його популяризацію, дякуємо керівнику компанії Артему Геращенко.

Солодкі подарунки від GFSgroup

IV церемонія нагородження премії «Спортивна гордість Запоріжжя» стала заключною у цьому році. За чотири сезони проект, ініційований Асоціацією спортивних організацій, відзначив більше сотні провідних спортсменів регіону, шістдесят з яких, отримали грошові премії від АСО та партнерів проекту.