У п’ятницю буде оголошено імена переможців конкурсу «Спортивна гордість Запоріжжя»

 

11 жовтня 2019 року у камінному залі Палацу спорту «Юність» відбудеться ІIІ Церемонія нагородження регіональної премії  «Спортивна гордість Запоріжжя», мета якої – вшанувати та відзначити грошовими преміями кращих спортсменів кожного сезону.

Вшанування провідних спортсменів регіону за підсумками сезону відбувається вже втретє, за ініціативи Асоціації спортивних організацій (голова правління Антон Карнаух), а цього разу і за підтримки  та ГО «Вір у себе» (голова правління Денис Плигун), яка увійшла до числа співорганізаторів проекту. Крім того, партнери ІІІ церемонії нагородження: Запорізька міська федерація вільної боротьби, Запорізька міська федерація боксу, Фонд підтримки і розвитку запорізького боксу, Українська ліга боксерських клубів, Страхова компанія «Мотор Гарант», «Мотор-Січ», GFS,  Асоціація спортивних журналістів України.

Традиційно визначення спортивних героїв відбувалося у два етапи. Запорізьке обласне відділення Асоціації  спортивних журналістів України, яка є партнером конкурсу, відібрало три десятки претендентів на перемогу у трьох номінаціях– «Спортивна гордість Запоріжжя», «Спортивна слава Запоріжжя», «Спортивна надія Запоріжжя».

Цього сезону серед номінантів були представники таких видів спорту як: греко-римська боротьба, веслування на каное, важка атлетика, легка атлетика, стрибки у воду, пляжний волейбол,  плавання,  шашки, баскетбол, паратхеквондо, гандбол, тайський бокс, ушу, дзюдо, вільна боротьба, тхеквондо, бокс, триатлон.

Далі шляхом голосування серед спортивних журналістів та фахівців, було визначено по три претенденти на перемогу у кожній номінації:

В номінації «СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ ЗАПОРІЖЖЯ», де представлені олімпійські види спорту, на почесний титул претендує жіноча компанія: БАБАК ЛЮДМИЛА (веслування на каное), КЛИМЮК КАТЕРИНА (легка атлетика), КЄСАРЬ ВІКТОРІЯ (стрибки у воду).

В номінації «СПОРТИВНА СЛАВА ЗАПОРІЖЖЯ», де представлені спортсмени неолімпійських видів спорту, паралімпійського, ветеранського чи масового спорту. За результатами літа трійку претендентів на це звання склали АМШЕННІКОВА ІРИНА (плавання), КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ ВІТАЛІЙ (баскетбол), МАРЧУК ВІКТОРІЯ (паратхеквондо)

В номінації «СПОРТИВНА НАДІЯ ЗАПОРІЖЖЯ», де змагаються за титул кращого спортсмена літнього сезону наймолодші учасники, до 18 років за головний приз сперечаються три хлопці:  МАКСИМ МАНЕНКОВ ( тхеквондо), СЕРБІН ОЛЕГ (стрибки у воду), ЧЕТВЕРТАК АРТЕМ (веслування на каное).

На другому етапі регіонального конкурсу, остаточне рішення приймали вболівальники – кандидатури претендентів було висунуто на відкрите народне голосування. Відзначимо, що за шість днів участь в ньому взяли участь 8100 респондентів – це новий рекорд регіонального конкурсу!

Хто, в результаті народного голосування, став кращим спортсменом літнього сезону в кожній з номінацій – дізнаємось вже 11 жовтня під час урочистої церемонії нагородження. Окрім кубків переможця, спортсмени отримають грошові премії в розмірі 10 тисяч гривень (по 5 тисяч спортсмену і тренеру) від ГО «Асоціація спортивних організацій» та ГО «Вір у себе». Ще ряд грошових премій отримають провідні представники різних видів спорту, яких визначили партнери проекту – лідерів у своїх видах буде нагороджено в рамках спецномінації «Спортивна наснага Запоріжжя».

Запрошуємо представників ЗМІ та шанувальників спорту першими дізнатися імена кращих спортсменів літнього сезону у Запоріжжі та привітати переможців конкурсу «Спортивна гордість Запоріжжя»!

 

Громадська Спілка «Асоціація Спортивних Організацій»