«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» завершила виступ в Кубку ЄКВ

Запорізька «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» на виїзді провела два матчі 1/16 Кубка ЄКВ проти італійського клубу «Монці». Обидві гри команда Ірини Комісарової програла, хоча у другій і показала хорошу гру. Втім цього сезону запорізькі волейболістки вилетіли з єврокубка, і тепер зосередяться на національних змаганнях – чемпіонаті Суперліги та Кубку України.

 

Перший матч

 «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» — «МОНЦА» (Італія) – 0:3 (15:25, 12:25, 7:25)

 «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Грицуняк (1), Харчинська (6), Пугач (3), Савченко (7), Пасс, Лучко (5); Ніколайчук (л), Луханіна (1), Олійник, Луценко, Матвійчук. Тренер – Ірина КОМІСАРОВА.  

 «Монца»: Скорупа (1), Коста (10), Данесі (13), Ортолані (2), Мейнерс (17), Скварчіні (7); Бонвічіні (л), Паррок’ялє (л), Обосса (7). Тренер – Массімо ДАДЖЬОНІ).

 Судді: Дімачі (Румунія), Грейдер (Швейцарія). 

Тривалість матчу: 53 хв. (19+16+13). 

Кращі гравці (за версією ФВУ): Мейнерс – Савченко.

17 грудня. Бусто Арсіціо. Palayamamay. 150 глядачів.

 

Навіть з «голої» статистики стає чудово зрозуміло, що на майданчику не було й натяку на серйозну боротьбу. У кожному сеті італійки швидко вибивали гостей з прийому (одна лише легіонерка з Нідерландів Флурті Мейнерс записала на свій рахунок 7 ейсів із загальних 17 очок!) і надалі спокійно втримували досягнуту перевагу.

 

Різниця суперниць у класі відчутно давалася взнаки, тож єдине, що «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» може занести до свого активу – це поява на майданчику фактично всіх виконавиць. Сподіваємося, цей досвід обов’язково станеться дівчатам в нагоді у майбутньому.

Другий матч

«МОНЦА» (Італія) – «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» — 3:0 (25:23, 25:19, 25:17)

 «Монца»: Коста (5), Хейрман (9), Ді Юліо (3), Мейнерс (10), Скварчіні (9), Обосса (20); Бонвічіні (л), Ортолані (8). Тренер – Массімо ДАДЖЬОНІ.

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Грицуняк (2), Харчинська (12), Пугач (10), Савченко (6), Луханіна (6), Лучко (3); Ніколайчук (л), Луценко, Демишина. Тренер – Ірина КОМІСАРОВА. 

 Судді: Грейдер (Швейцарія), Дімачі (Румунія).

 Тривалість матчу: 68 хв. (23+21+24).

 Кращі гравці (за версією ФВУ): Обосса — Харчинська.

19 грудня. Бусто Арсіціо. Palayamamay. 125 глядачів.

 

З огляду на дуже легку перемогу у першій зустрічі, наставник «Монци» Массімо Даджньоні, певно, був глибоко переконаний у подібному і в матчі-відповіді. Тож солідно змінив стартовий склад і… відверто не вгадав. Запорізькі волейболістки, наче образившись самі на себе за розгромне фіаско дводенної давнини, цього разу налаштувалися значно серйозніше та незабаром відірвалися у рахунку на чотири пункти. Ксенія Пугач здорово «чохлила» основних бомбардирів італійок – Флурті Мейнерс та Жозефін Обоссу, а зв’язуюча Олена Грицуняк постійною націленістю на разючі скидки не давала спокою чужим блокуючим. Однак запоріжанки, на жаль, частенько помилялися на прийомах, тож у середині сету «Монца» відновила рівновагу, а в кінцівці несподівано «вистрілила» Лаура Хейрман.

 

У другій партії Обосса «розійшлася» вже не на жарт, однак «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» трималася гідно, й самовідданість у захисті та «постріли» Анни Харчинської і Вікторії Савченко тривалий час зберігали інтригу. Аж до локального провалу – 1:6, після якого італійки свого вже не віддали.

 

Лише у третій партії господарки майданчику швидко втекли у солідний відрив – 9:2, який потім зберігали досить надійно. Таким чином великого дива не сталося, але у будь-якому випадку у цьому матчі, на відміну від провального попереднього, запоріжанки справді заслужили теплих слів…

 

Прес-служба ГО ФВУ