Оголошено імена переможців премії «Спортивна гордість Запоріжжя»

Віталій Тишечко нагороджує тренера кращого спортсмена весни

 

Найкраща спортивна споруда України, палац спорту «Юність», вдруге гостинно приймала церемонію нагородження регіональної премії «Спортивна гордість Запоріжжя». Цей конкурс, започаткований Асоціацією спортивних організацій, має на меті відзначити кращих спортсменів Запорізької області за результатами виступів у кожному сезону. Цього разу вшановували кращих спортсменів і тренерів весни. За регламентом конкурсу лідерів визначали шляхом голосування у два етапи – на першому трійки претендентів визначали журналісти та фахівці, на другому переможців обирали шляхом народного голосування на платформі журналу VIP CLUB. Цього разу участь в ньому взяли майже 5 тисяч респондентів.

 

  • Особливість цього конкурсу в тому, що це не думка Асоціації спортивних організацій — а думка тисяч запорожців, які віддають свої голоси за наших спортсменів. А перед цим проходить професійний відбір, кандидатури відбирає Асоціація спортивних журналістів України. Той формат, голосування, який ми запропонували, через журнал VIP CLUB сприяє тому, що ще більша кількість людей дізнається про наших спортсменів і про їхні досягнення. Охоплення цього конкурсу виходить далеко за межі цього залу, це десятки тисяч людей! Таким чином ми досягаємо дві мети — звичайно ж дякуємо, підтримуємо і преміюємо наших спортсменів. І друге — ми популяризуємо спорт в нашому регіоні, — розповідає голова Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.
Антон Карнаух та Юлія Яцик

В номінації «Спортивна гордість Запоріжжя» (Кращий спортсмен з олімпійських видів спорту), на перемогу претендували представник академічного веслування Олександр Надтока, важкоатлет Кирило Пирогов та дзюдоїст Віталій Шепель. Саме за представника дзюдо було віддано найбільше голосів. Відповідно кращим спортсменом весняного сезону з олімпійських видів спорту став Віталій Шепель, а кращим тренером – його наставник Віктор Ковальов. Навесні цей тандем приніс Запоріжжю  золото Кубка Європи, бронзу European Judo Open, золото Універсіади України.

Оскільки спортсмен вирушив захищати честь України на Всесвітню літню Універсіаду, вітання гостям церемонії нагородження передавав телефоном.

Почесний кубок від Асоціації спортивних організацій та грошову премію у 10 тисяч гривень, від страхової компанії «Мотор-Гарант», отримав замість тандему переможців другий тренер Віталія – Євген Самсонов. Вручив нагороду директор СК «Мотор-Гарант» Віталій Тишечко.

 

На перемогу у номінації «Спортивна слава Запоріжжя»(Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту, або паралімпійського, ветеранського чи масового спорту), претендували три представниці прекрасної статі – легкоатлетка Лілія Аполосова, представниця гирьового спорту Любов Черепаха та дзюдоїстка Інна Черняк. Найбільше голосів у народному опитуванні зібрала дніпрорудненська метальниця списа Лілія Аполосова. Грошову премію та кубок чемпіонці світу серед ветеранів вручила керівник Адвокатського бюро «Адвокатська компанія Юлії Яцик» — Юлія Яцик.

Лілія та Ярослава Аполосови
  • Раніше я професійно займалася легкою атлетикою, але з появою дитини облишила спорт. Та потім донька підросла, я стала її тренувати, і мені самій захотілося повернутися в спорт. Два роки тому я вперше поїхала на чемпіонат України серед ветеранів, показала непоганий результат, і вирішила з чоловіком, що поїду на чемпіонат світу. І я там перемогла – показала хороший результат, 42 м 20 см. Щойно приїхала з міжнародного турніру в Гродно – там теж перемогла. А зараз готуюся на чемпіонат Європи, — розповідає переможниця конкурсу в номінації «Спортивна слава Запоріжжя», Лілія Аполосова, — Я не публічна людина, не люблю уваги. І навіть не думала що мене можуть номінувати на такий конкурс. Дуже здивувалася, коли сказали, що я потрапила в трійку. Дякую всім хто за мене голосував, і особливо дякую своїй родині , яка в усьому мене підтримує!

 

Як і минулого сезону найбільше голосів було віддано за конкурсантів у дитячій номінації – «Спортивна надія Запоріжжя», де за підсумками весни претендували на перемогу три 13-річні дівчини – плавчиня Валерія Хацаревич, легкоатлетка Марина Балаховцева та важкоатлетка Валерія Орлова. Обігнавши найближчу конкурентку лише на кілька десятків голосів, вперед вийшла Валерія Хацаревич. Головним досягненням вихованки СДЮШОР «Спартак-КПУ» навесні стали сім медалей чемпіонату України, в тому числі три золота. Кращим тренером регіону відповідно визнано наставника дівчини – Заслуженого тренера України Петра Шлюєва. Нагороду приймав Петро Семенович, адже його вихованка цими днями знаходиться на тренувальних зборах. Кубок і грошову премію переможцям вручив директор торгової марки «Veladis» Олег Торгун.

 

  • Мені дуже приємно знаходитися на такому заході, тому що він дає підтримку і натхнення на те, щоб ми працювали ще краще, і досягали ще кращих спортивних результатів. Це мотивує нас на подальші перемоги. Я переконаний, що Валерія заслуговує цю нагороду – вона дуже працелюбна і талановита дівчинка , причому не лише в спорті, мені з нею пощастило! – ділиться враженнями ЗТУ з плавання Петро Шлюєв, — Я її треную шість років, вона відпочатку виділялася серед моїх вихованців. Я вважаю талант це в першу чергу працелюбність та хороше ставлення до тренувань! Зараз готуємось до чемпіонату України у Дніпропетровську, хочемо повторити свій весняний успіх!
Династія важкоатлетів Орлових

За ініціативи організаторів конкурсу, було вирішено виділити грошову премію і для чемпіонки та рекордсменки України з важкої атлетики Валерії Орлової, яка у голосуванні зовсім трохи відстала від першого місця. Вручив нагороду дівчині партнер проекту, голова благодійного фонду «Вір у себе», Денис Плигун.

 

Також біло відзначено лауреатів і в четвертій, партнерській номінації – «Спортивна наснага Запоріжжя». Нагадаємо, тут переможців визначають самі меценати.

Віце-президент спілки вірмен Запорізької області Рудольф Акопян відзначив грошовою премією призера чемпіонату Європи з важкої атлетики Кирила Пирогова.

Рудольф Акопян
  • Цього разу у нас номінувалося тридцять спортсменів, у двох десятках видів спорту, і конкуренція була запекла. Ми завжди дуже хвилюємося, адже хочемо визначити насправді кращих. Переконана, цього разу все вдалося! Ми дякуємо Асоціації спортивних журналістів України, яка допомагає провести моніторинг і визначити претендентів. Дякуємо кожному вболівальнику, який віддав свій голос, щоб підтримати того чи іншого спортсмена, — розповідає член правління Асоціації спортивних організацій Інна Пенчук.

 

Президент Запорізької міської федерації боксу Володимир Сосуновський, нагородив преміямією молоду та перспективну боксерку Олександру Горбуненко. Дівчина — чемпіонка України серед юніорів, перший номер збірної України у своїй віковій категорії, переможниця та призерка різноманітних турнірів, фіналістка чемпіонату Європи.

А голова ГО «Фонд поддержки и развития бокса в Запорожском регионе»  Олег Усатенко надав грошову премію
Ігорю Шарову – чемпіону та призеру чемпіонатів України, призеру чемпіонату Європи серед школярів, переможцю та призеру національних та міжнародних турнірів. Цієї весни хлопець здобув золото Міжнародного турніру з боксу серед юніорів — «Кубок Президента Гейдара Алієва-2019» та срібло міжнародного турніру з боксу серед юніорів на призи Сергія Данильченка.

Олександра Горбуненко та Віктор Гудименко

А Президент Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас» Олександр Притула надав грошову премію кращому молодому спортсмену  свого виду спорту – Максиму Литовченко, який цієї весни виграв сім обласних та національних змагань.

Федерація «Спас»

Важливість та необхідність таких заходів відзначила начальник Управління молоді фізичної культури і спорту ЗОДА Наталя Власова, яка стала гостем церемонії нагородження.

 

  • Завдяки таким заходам проходить не тільки знайомство, об’єднання і популяризація. А для мене як держслужбовця важливо, що охоплено напрямок, в якому ми не працюємо – об’єднання соціально-активного бізнесу для підтримки наших спортсменів. Я дуже радію, що є такий захід. Адже скільки б їх не було, ті тренери, спортсмени і фахівці, які працюють на результат, вони заслуговують більше і більше, бо це титанічна праця, завдяки якому і досягаються ці спортивні вершини. Дякую Асоціації спортивних організацій, за те що проводить таку роботу. І хочу запросити долучитися до обласної премії «Sport Star», щоб цей захід був ще більш масштабним, корисним, а спортсмени могли отримати не лише красиву статуетку та диплом , а ще й фінансову підтримку! Тому хай живуть такі заходи і приєднуйтеся до нас! — відзначила Наталя Власова.
Антон Карнаух і Наталя Власова

Окремим приємним блоком церемонії нагородження стало відзначення провідних спортивних журналістів регіону, які цього дня відзначали професійне свято — «Міжнародний день спортивного журналіста». Грошові премії майстрам пера і мікрофона виділив та вручив голова благодійного фонду «Вір у себе» Денис Плигун.

 

Олена Назаренко