Асоціація спортивних організацій підбиває підсумки 2018 року

 

Добігає завершення 2018 рік, і за традицією в його останні дні підбиває підсумки свої роботи Асоціація спортивних асоціацій. Цей рік став для нас часом рекордів і самовдосконалення, нових знайомств, ідей та планів. Тож пропонуємо вам разом з нами пригадати його найяскравіші моменти.

ЯРМАРОК СПОРТУ

Головна подія року для Асоціація спортивних організацій – це «Ярмарок спорту», і у 2018-му вона стала надзвичайно масштабною. 2 червня нам вдалося зібрати у парку «Дубовий Гай» 120 колективів, клубів, команд, федерацій, організації серед яких були лише представники Запоріжжя і області, а й гості з тринадцяти міст України і навіть з Молдови. Тож можна сказати, що «Ярмарок спорту» вийшов на міжнародний рівень! Цього року наші учасники підготували більше шести десятків показових виступів, більше сорока окремих локацій, а ще майстер-класи, інтерактиви та конкурси. Ми встановили рекорд не лише за кількістю учасників, а й за площею нашого свята. Так лише загальний розмір татамі, які було розстелено цього дня у парку «Дубовий гай», склав майже один гектар! Ще одним рекордом стала кількість змагань, які одночасно проходили в одному місці. Вперше учасники «Ярмарку спорту» презентували свої види у такому форматі. Цього дня на території «Дубового гаю» відбувся міжнародний турнір з кіокушин карате «Зелене татамі», першість обласної федерації важкої атлетики, турнір з тхеквондо «Новачок», змагання СК «ХортА» з сумо, турнір зі спортивної аеробіки, першість міської федерації боксу, надмасштабний фестиваль дитячого фітнесу «Fitness-Z». Також було побито минулорічні показники за кількістю залучених партнерів, наданих дітям подарунків та «похресників ярмарку спорту» — людей, які залучилися до спорту завдяки нашому святу.

РОЗШИРЮЄМО КОРДОНИ

Цього року вперше «Ярмарок спорту» вийшов за межі обласного центру. Першим населеним пунктом, де відбулися «гастролі» нашого фестивалю стало смт Веселе. Свято відбулося за ініціативи керівництва Веселівської селищної об’єднаної територіальної громади та допомоги Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою та Мінрегіону України,  і Асоціації  спортивних організацій. У центральному парку Веселого під егідою «Ярмарку спорту» об’єдналися представники більше десятка видів спорту, які представили не лише місцеві колективи, а й гості із Василівки, Енергодару, Запоріжжя, Балабіного, Роздолу, Оріхова. Аби  познайомити дітей та дорослих з різноманітними видами спорту, допомогти обрати заняття до душі, та привернути увагу до активного і здорового способу життя. У Веселому у «Ярмарку спорту» була і ще одна ціль – ініціювати відкриття в цьому населеному пункті секцій з тих видів спорту, яких там ще немає.

ОФІЦІЙНЕ ВИЗНАННЯ

Також 2018-го відбулася ще одна знакова подія — назву та логотип «Ярмарку спорту» було офіційно внесено до Державного реєстру на знаки для товарів і послуг. Про що маємо відповідне свідоцтво, за підписом Заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України М.Тітарчука.

НАВЧАЛИСЯ І НАВЧАЛИ

Члени Асоціації спортивних організацій не припиняють самовдосконалення, аби набувати нові корисні  навички для популяризації спорту та здорового способу життя. Цього року наші члени правління взяли участь у різноманітних тренінгах, курсах та семінарах. Наприклад, дізналися як краще розвивати спорт в об’єднаних територіальних громадах. А ще ми самі спробували ділитися отриманими знаннями з членами АСО та учасниками «Ярмарку спорту». Так у лютому відбулася масова зустріч з учасниками «Ярмарку спорту», під час якої представники півсотні спортивних клубів та організації взяли участь у тригодинному тренінгу доктора наук, професора Андрія Сущенка на тему: «Тренер у публічному просторі: теорія і практика» , про що отримали відповідні сертифікати.

ПІДТРИМУВАЛИ, СТИМУЛЮВАЛИ, ДОПОМАГАЛИ

Не обійшовся 2018 рік і без багатьох приємних моментів  — неодноразово представники Асоціації спортивних організацій ставали гостями потужних змагань, урочистих спортивних заходів, церемоній вшанування провідних спортсменів регіону. За традицією приходили не з пустими руками – ряд грошових премій від АСО отримали спортсмени та тренери Запоріжжя й області, а кільком організаціям було подаровано спортивний інвентар. Також продовжилася соціальна робота АСО – так на практичну стадію вийшла наша діяльність по програмі «Бошки стоп: зупинимо наркоторгівлю разом». Від об’єднання громадськості та обговорення проблеми, перейшли до втілення проекту в життя – волонтери та соціально-свідомі представники громади  розпочали роботу зі знищення реклами наркотиків в нашому місті.

VIP-КОМАНДА

Головне надбання Асоціації спортивних організацій – це наша команда професіоналів, людей щиро закоханих у спорт, які всіма силами намагаються популяризувати та розвивати його в нашому регіоні. Приємно що наша робота не лишається без уваги – команда АСО стала героєм одного з найпопулярніших журналів Запоріжжя й області «VIP-club». Раді що зі сторінок такого видання вдалося розповісти про свою роботу, сподіваємось таким чином вдасться залучити до неї ще більше активних громадян, спортивних організацій, представників бізнесу.

СПОВНЕНІ ПЛАНІВ КРОКУЄМО ДАЛІ

У переддень новорічних свят хочемо подякувати всім, хто був поруч. Всім членам нашої команди, кожному тренеру і спортсмену, тим хто брав участь у наших заходах, запрошував нас на свої, допомагав, надихав, разом з нами працював за для популяризації спорту та здорового способу життя. Сподіваємось разом з вами провести і наступний рік. Хай він буде щасливи для вас та ваших родин, щедрим на звершення і перемоги, багатим на цікаві події та добрих людей!

 

Асоціація спортивних організацій