У басейні «Спартак-КПУ» триває першість з плавання пам’яті Ростислава Сванідзе

 

Вже традиційно наприкінці року, в СДЮШОР Спартак-КПУ, проводиться турнір з плавання пам’яті Ростислава Сванідзе. Цього разу змагання приурочили і до 28 річниці утворення Національного Олімпійського комітету. Як зазвичай, перед початком старту привітали кращих плавців та тренерів, а також провели посвяту майбутніх чемпіонів. Змагалися і дівчата, і хлопці за декількома видами програми – 100 м вільним стилем, 200 м брасом, 200 м батерфляй та 400 м вільним стилем. Місця на п’єдесталі виборювали плавці із Запорізької та Дніпропетровської областей, а також із міста Геничеськ.

  • Ці старти для мене дуже важливі, адже Сванідзе був найкращим другом мого батька. Мій тато завжди наголошує на тому, що і я повинна викладатися на всі 100%, віддавати себе спорту цілком і повністю, як це робив Ростислав Сванідзе. Він є для мене неабияким прикладом та стимулом для того, аби працювати й надалі та досягати ще більших висот, зазначила вихованка СДЮШОР Спартак-КПУ, Аліна Шаповалова.

 

Підвів підсумки року, що минає та поділився планами на майбутній спортивний сезон один із лідерів Запорізького плавання, майстер спорту міжнародного класу, Сергій Шевцов:

 

  • 2018 рік був доволі непоганим для мене. Я посів сьоме місце на чемпіонаті Європи та став одинадцятим на чемпіонаті світу. Це непоганий результат. Хоча на довгій воді, все ж таки хотілося би покращити свій власний рекорд України. Однак, що стосується запливів на короткій дистанції, то тут ми з тренером задоволені, — розповів Сергій.

Попереду плавця чекає ретельна підготовка до чемпіонату світу, який прийматиме Корея. Ці старти стануть одними із вирішальних перед Олімпіадою.

Що ж стосовно змагань пам’яті Ростислава Сванідзе, заключний день відбудеться завтра, 29 грудня. Початок запливів о 08.30.

 

Анна Солошенко