Після тривалої перерви до Запоріжжя повернувся гандбол — «Мотор» приймав вдома матчі Суперліги

17-19 листопада відбулись матчі 3-го туру української чоловічої Суперліги. Ігри проходили у Києві на Олімпійській базі Конча-Заспа, а також у Запоріжжі — на паркеті палацу спорту «Юність».

Гандбол імовірно став першим видом спорту, що провів ігри офіційного національного турніру в Запоріжжі, після початку широкомасштабного вторгнення до України військ терористичного утворення росія.

У перший день матчів «Мотор» на домашньоому майданчику розгромив «Ізмаїл» 48:22
У другий день  господарі впевнено перемогли хмельницький «ХНУ — ДЮСШ 1» — 24:41. Половину голів команди з Хмельницького забив 21-річний Роман Літинський (12 голів). Найбільше у складі «Мотора» закидали 23-річний Іван Черевко (8 голів) та 30-річний Дмитро Тютюнник (7 голів).
«ХНУ — ДЮСШ 1» – «Мотор» 24:41

В останній день туру увага уболівальників була прикута до зустрічі в Запоріжжі між чинними чемпіонами Суперліги «Мотором» та віце-чемпіонами «Одесою». Одесити грала без лідера атак Олександра Южбабенка і поступились 24:40. 30-річний лінійний «Мотора» Дмитро Тютюнник  закинув 7 м’ячів.

Огляд. Мотор – Одеса 40:24 

За результатами зіграних турів запорізький «Мотор» впевнено очолює турнірну таблицю, вигравши 10 матчів з десяти.

Нагадаємо, чемпіонат чоловічої Суперліги проходить в два етапи. На 1-му етапі кожна команда зіграє по 21 матчу, а саме — всі команди грають кожна з кожною по три рази за туровою системою (з’їзні тури). Для зручності організації з’їзних турів команди поділені на групи А та Б. При цьому таблиця у чемпіонаті є загальною для всіх восьми команд. Після шести з’їзних турів (21 матч) визначається підсумкова таблиця 1-го етапу (1-8 місця). За підсумками 1-го етапу команди відповідно до результатів будуть поділені на дві групи по чотири команди для ІІ етапу. На другому етапі Група І зіграє за 1-4 місця, група ІІ зіграє за 5-8 місця. В кожній групі на другому етапі проводиться по 4 тури. Очки здобуті на першому етапі зберігаються на другому етапі.

 

За матеріалами ФГУ