Запорізька каратистка Еліна Сєлємєнєва — чемпіонка World Combat Games

Запоріжанка  Еліна Сєлємєнєва виборола золото представницького турніру з карате World Combat Games в Ер-Ріяді. Це перша нагорода для українських каратистів, які дебютували на Всесвітніх Іграх єдиноборств.

З 20 по 30 жовтня у столиці Саудівської Аравії проходять Всесвітні ігри єдиноборств – міжнародний мультиспортивний фестиваль, в межах якого відбуваються змагання із 16 різних видів єдиноборств (айкідо, армрестлінг, бокс, боротьба, дзюдо, джиу-джитсу, карате, кендо, кікбоксинг, муай тай, самбо, савате, сумо, тхеквондо, ушу фехтування).

У турнірі з карате, який пройшов 20-21 жовтня в спорткомплексі King Saud University Indoor Stadium, взяли участь 95 атлетів з 43 країн світу. Всі вони з вікової категорії до 21 року. Україну представляли двоє спортсмені, в тому числі вихованка запорізького клубу Конкордія Еліна Селємєнєва, яка виступає у ваговій категорії -68 кг.

Еліна Сєлємєнєва у своїй групі спочатку здолала італійку Софію Ферраріні (3-2), а потім пройшлася катком по наступних суперницях: Віссель Еззар з Тунісу розбила з рахунком 5-1, а швейцарку Сару Зелію Дьобль – 8-0.

У півфіналі Еліна перемогла Елізабету Мольнар (Словенія) з рахунком 1-0. А в фіналі знову зустрілася з Віссель Еззар, яку до того перемогла в групі. Цього разу українка билася зосереджено, спокійно та виграла 2-1.

Трибуни стоячи слухали український гімн, який лунав на честь перемоги запорозької каратистки.

Вітаємо Еліну та її тренера Анатолія Михайленка з чудовим успіхом!

З Ер-Ріяду Еліна Сєлємєнєва вилетіла до Будапешта, де 24 жовтня стартував чемпіонат світу. Чемпіонка World Combat Games 2023 виступатиме у складі української жіночої команди куміте.

Довідка

Всесвітні Ігри єдиноборств (World Combat Games) це найбільша мультиспортивна подія для бойових видів спорту.

Вони проводяться з 2010 року організацією SportAccord – один раз на чотири роки. Нинішні Ігри – треті за ліком. Раніше відбулися Ігри у 2010 (Пекін) та 2013 (Санкт-Петербург) роках.. Карате було в програмі всіх Ігор, але у попередніх Іграх українці участі не брали.

Прес-служба УФК