У Запоріжжі відзначили Міжнародний день студентського спорту

 

Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

Українське студентство теж долучається до свята різноманітними заходами. Але в останні два роки, через війну, вони не настільки масові як раніше.  Однак навіть у містах, як найбільше потерпають до війни, прагнуть не переривати традицій, тим самим підтримуючи оптимізм і віру у найкраще.

Сьогодні за сприяння Запорізького обласного відділення комітету із фізичного виховання та спорту МОНУ, спільно з Національним Університетом «Запорізька політехніка», у прифронтовому Запоріжжі теж відбувся захід до Міжнародного дня студентського спорту.

Свято проходило у спорткомплексі НУЗП. Привітали присутніх ректор «Запорізької політехніки» Віктор Грешта та начальник Запорізького обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юрій Шепель.

Юрій Олексійович наголосив на важливості фізичної активності, адже вона не тільки зміцнює здоров’я, але й робить нас сильними та витривалими, готовими до вирішення будь-яких завдань.

Далі відбулося нагородження студентів-спортсменів. Відзначили Куцеву Марину, Голуб Аліну, Сидорову Вероніку (спортивна аеробіка);  Терьохіна Євгена (баскетбол); Браганец Віталія (мініфутбол).

А також працівників запорізьких закладів вищої освіти, які розвивають і популяризують спорт серед молоді: Соляник Дар‘ю, Кокареву Світлану, Журавльова Юрія, Дорошенко Едуарда, Атаманюк Світлану, Мазіна Василя, Пущину Ірину.

Окрасою свята вже традиційно став виступ команди НУЗП зі спортивної аеробіки, яка є базовою для національної збірної України.

А на завершення цього дня відбувся товариський футбольний матч між командами НУ «Запорізька політехніка» та Запорізького державного медико-фармацевтичного університету. У затятій боротьбі команди відзначилися численними голами. А мінімальну перемогу у підсумку здобули господарі паркету – збірна «машинки» 6:5.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України