Запоріжанки вибороли золото і бронзу чемпіонату України з пляжного волейболу

У Києві з 14 по 17 вересня 2023 року проходив чемпіонат України з пляжного волейболу серед жінок. Традиційно солідне представництво мали на головному турнірі сезону запорізькі дівчата – цього разу їх було четверо. Тетяна Лазаренко виступала в парі х сумчанкою Мариною Гладун. Софія Курнікова змагалася в дуеті з киянкою Оленою Куркіною. І традиційно виступала разом відома запорізька пара Валентина Давідова та Євгенія Баєва.

Найкращий результат показала Тетяна Лазаренко. Разом зі своєю напарницею Мариною Гладун дівчата цього року виграли чимало міжнародних стартів, попри те що стали разом виступати зовсім нещодавно (після того як попередня напарниця Тетяни – Ангеліна Лазаренко подалася до США). Свій рівень Тетяна і Марина довели і на чемпіонаті України, вигравши чотири матчі з п’яти. Єдиними, хто завдав клопоту дівчатам стали Інна Махно та Софія Рилова – вони виграли в основній сітчці 2:0. А от у фіналі команди, які конкурують за національне лідерство, знов зустрілися. Цього разу у надпотужному протистоянні були Лазаренко і Гладун – 2:1 (18:21; 21:19:16:14).

Валентина Давідова та Євгенія Баєва здобули бронзові медалі – причому саме  Лазаренко/Гладун позбавили досвідчених пляжниць можливості поборотися в фіналі.

Софія Курнікова з напарницею посіла сьоме місце.