Запорізькі школярі отримали безцінний  досвід та безліч вражень у фіналі  «Cool Games» 

 

 

У смт. Винники, що на Львівщині, завершився фінал IV Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед школярів «Cool Games». Започаткований Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Українською федерацією учнівського спорту український інноваційний проєкт  «Cool Games»  проходив  з 16 по 20 листопада 2022 року і зібрав команди-переможці учнів закладів загальної середньої освіти із 25 регіонів України.

Запорізьку область представляє команда Запорізької школи-інтернату «Січовий колегіум», у наступному складі: Яцький Максим, Панасенко Кіра, Козиряцька Діана, Бурка Марк, Кучер Ірина, Тимошенко Богдан, Сапожніков Макар, Тарановська Софія, Суботіна Поліна, Матвієнко Назар, викладачі — Мїшевська Тетяна Володимирівна,  Звєздов Артем Васильович. Також разом з ними присутній Начальник Запорізького обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юрій Олексійович Шепель.

Нажаль, у гранд фіналі «Cool Games» запорізькі команді не пощастило вийти з групи. Але на то були об’єктивні причини – команда була складена буквально напредодні фіналу. Адже через небезпеку знаходження у прифронтовому Запоріжжі 75% дітей, які виграли обласний етап конкурсу, виїхали із Запоріжжя. Тож у новоствореного колективу було замало часу для підготовки, та й умови для цього були не найкращі, через обстановку в місті. Втім, наші школярі зробили під час змагань все, що могли, на цього нажаль не вистачило для призової трійки.

Втім, все ж маємо приємний результат – керівник запорізької команди, викладач «Січового колегіуму»  Артем Васильович Звєздов, посів третє місце «Cool Games» у змаганнях МІХ-команд. Наш педагог очолив збірну команду школярів Тернопільщини, Києва, Черкащини, Сум, Закарпаття та Чернівців, яка посіла третю місце у битві змішаних команд, о відбулася у перший день «Cool Games».

Зазначимо, що ідея «Cool Games» це не лише змагання, а й спілкування, нові знання і позитивні емоції. Так, усі 25 команд-учасниць показали перфоманси-презентації своїх міст і регіонів. Практично всі вони були просякнуті духом перемоги і присвячені нашим Героям, які боронять Україну від російської навали.

Також окрім спортивних змагань на учасників чекала  багата культурна програма. Уроки хімії від зірки тік-ток Гліба Ріпича, урок фізичної культури від військових, урок малювання від Діани де Навасель де Кубертен — пра-правнучки засновника сучасного олімпійського руху барона П‘єра де Кубертена. А після мистецького воркшопу, діти посадили ялинку та заклали капсулу миру. На завершення всі вирушили на екскурсію до міста Львова.

Тож сповнені нових вражень і позитивних емоцій запорізькі школярі повертаються додому. Головне – вдалося на деякий час відволікти дітей від воєнного сьогодення, і за це ми надзвичайно вдячні всім, хто організував це прекрасне свято спорту, дитинства й нових знань.