Стали відомі перші гравці БК Запоріжжя нового сезону

Відбулася президія федерації баскетболу Запорізької області, метою якої було затвердження плану роботи ФБЗО на новий баскетбольний сезон 2022/2023 років.

Відкрив засідання президент ФБЗО Валерій Елькінсон, який доповів президії, що серед професійних баскетбольних колективів Запорізької області, в умовах військового стану, в новому сезоні зможе продовжити грати лише БК Запоріжжя.

Клуб втратив фінансування від генерального спонсора – Метінвеста. Утримувати  команду допоможуть міська та обласна влада, проте бюджет буде невеликий.

З минулорічного складу команди залишилися двоє гравців — Роман Морозов та Марк Бер. До команди повернувся Антон Буц. Також кольори запоріжців захищатимуть  досвідчені місцеві гравці Дмитро Сорочан та Віталій Тельчаров. Інші ігрові вакансії заповнять вихованці ДЮСШ-12.

Усі зусилля по демобілізації з лав ЗСУ головного тренера команди Станіслава Овдєєнка поки що зазнали невдач. Командою, в якості головного тренера, керуватиме директор ДЮСШ-12 Кирило Вікторов, асистуватиме йому Андрій Жержерунов.

Вже майже місяць запорізький колектив тренується у ПС «Юність» та СК НУ «Запорізька Політехніка» і готується до початку змагань у чоловічій Суперлізі.

Минулого тижня міністерство молоді та спорту України дозволило проведення дитячих змагань. Отже планується участь двох команд запорізької ДЮСШ в чемпіонаті ВЮБЛ.

Наприкінці засідання президії ФБЗО відбулися вибори делегата від громадської організації «Федерація баскетболу Запорізької області» на звітно-виборчу конференцію Федерації баскетболу України. Одноголосно делегатом обрано президента ФБЗО Валерія Елькінсона.

 

Джерело: Федерація баскетболу України