У Запоріжжі пройшов семінар з гандболу для вчителів з чотирьох областей України

Учителі чотирьох областей України взяли у участь у першому семінарі-практикумі із використання варіативного модуля «Гандбол»

У Запоріжжі успішно пройшов перший з низки семінарів-практикумів для вчителів фізичної культури шкіл України. Викладачі почули інформацію про варіативний модуль «Гандбол», а головне — на практиці, взявши гандбольні м’ячі в руки і виконуючі рухливі вправи, зрозуміли й відчули на собі особливості використання та переваги цієї модельної програми.

Нагадаємо, варіативний модуль «Гандбол» був розроблений віце-президентом ФГУ Євгеном Петрушевським. Програма затверджена для використання Міністерством освіти та науки України.

Семінар-практикум із використання варіативного модуля «Гандбол» став частиною всеукраїнського пілотного проєкту Міністерства освіти і науки України із проведення регіональних семінарів для вчителів фізичної культури. Мета проєкту – підвищення обізнаності вчителів у модельній навчальній програмі з фізичної культури для 5-6 класів та вивчення нових варіативних модулей.

Захід у Запоріжжі став першим із цілої низки аналогічних семінарів по всій Україні. Участь у запорізькому практикумі взяли викладачі фізичної культури шкіл Запорізької, Дніпропетровської, Донецької та Кіровоградської областей. Заняття пройшло у спортивній залі Запорізького інституту післядипломної педагогічної освіти. Провели практикум представник Федерації гандболу України Олександр Мальцев та майстер спорту України з гандболу, викладач фізичної культури Дмитро Телішевський.

Наступні семінари пройдуть:

у Харкові 26-28 листопада (для вчителів Харківської, Сумської, Луганської, Полтавської областей),

у Києві 10-12 грудня (для вчителів Києва, Київської, Черкаської, Чернігівської, Житомирської, Хмельницької областей, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Чернівецької областей)

та у Львові 17-19 грудня (для вчителів фізичної культури пілотних шкіл проекту Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської областей).

 

Федерація гандболу України