Запорізька студентка – бронзовий призер Всесвітньої Універсіади

Порадувала вболівальників своїм виступом у Тайбеї жіноча збірна України з волейболу, у складі якої студентка Запорізького національного технічного університету Олена Напалкова.
Спочатку дівчата виграли груповий раунд – здолавши команди Канади, Аргентини та Швейцарії, та вийшли до плей-офф. За місце у півфіналі українки обійшли збірну Франції 3:2. Сперечатися за вихід до фіналу нашій збірній, яка складена на базі чемпіона України южненського «Хіміка», довелося з росіянками – нажаль в наполегливому протистоянні сильнішими були опонентки 3:0. А команда Андрія Романовича вирушила боротися за бронзу з господарками паркету – студентками Тайбею.

За надзвичайно гучної підтримки своїх вболівальників китаянки виграли перший сет 25:14, та українки взяли реванш у другому – 25:13. Третя партія теж була за нашими студентками – 25:14. У четвертій китаянки чіплялися за кожен м’яч чи не зубами, прагнучі перевести зустріч на тайбрейк. Але українські дівчата зуміли довести свою перевагу, вигравши сет 25:21, а з ним і бронзу всесвітньої універсіади.

Відзначимо, що вже другу Універсіаду поспіль українські волейболістки опиняються на п’єдесталі – два роки тому у Кванджу вони були другими.

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ