Бердянські дівчата виграли шкільну баскетбольну лігу України 3х3

school-basket-3x3 (3)У Києві відбувся фінал Чемпіонату України «Шкільна ліга з баскетболу 3х3». Для необізнаних непросто зорієнтуватися у цьому вирі емоцій і пристрастей. Скрізь грають, скрізь хвилюються і радіють. Хаос якийсь баскетбольний, та й годі. Але усе, що відбувається на восьми локаціях київського Палацу Спорту,  насправді чітко упорядковане регламенту чемпіонату.

 

— Ідея провести Шкільну лігу з баскетболу 3х3 отримала право на життя три роки тому. У 2014-му ми вперше провели такі змагання і тоді вони охопили в Україні 28 тисяч школярів. Сьогодні ми вже вийшли на цифру у 50 тисяч учасників. Тобто популярність баскетболу 3х3 зростає. І в Україні і у світі. І вона підкріплена тим фактом, що на 99% вирішене питання про те, що баскетбол 3х3 буде включений до програми Олімпійських Ігор у Токіо-2020. Федерація Баскетболу України приділяє пильну увагу розвитку цього напрямк, — розповів генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський.

 

 

 

Отож, 128 шкільних команд дівчат і хлопців з усіх куточків України виявляли сильнішого в своїх вікових групах. Кілька команд на це масштабне свято баскетболу делегувала й Запорізька область.

 

 

Команда хлопців у складі Якова Титова, Рустама Рагімова, school-basket-3x3 (4)Данила Соколенка та Дмитра Сорочана під керівництвом Сергія Горбенка захищала на цих змаганнях честь 50-ї школи Запоріжжя та своєї баскетбольної альма-матер – СДЮШОР №12 (директор Кирило Вікторов). До речі, відвідати цей фінальний турнір запорізькі школярі змогли за сприяння федерації баскетболу Запорізької області (президент Валерій Елькінсон). Юні баскетболісти не підвели своїх наставників. Вони впевнено перемогли у своїй групі. І тільки в чвертьфіналі плей-офф запорізькі хлопці поступилися майбутнім фіналістам южненським одноліткам, які навчаються в одній з найпотужніших баскетбольних шкіл нашої країни – «Хімік» (Южне), повідомляє прес-служба ФБЗО.

 
school-basket-3x3 (2)Бердянські ж дівчата  спроміглися другий рік поспіль виграти цей турнір. У середній віковій групі дівчат (2001 р.н. та молодші), перемігши у фіналі команду школи №28 з Рівного, чемпіонський титул захистили  школярки зі школи №3 (директор — Онищенко Е.А., вчитель фізвиховання — Сєдих В.А .) Бердянська команда виступала в такому складі: Олена Попова, Вероніка Космач, Мирослава Топчій і Влада Чванова (тренер — Клівенок Катерина). За підсумками змагань, кращим гравцем (MVP) в цій віковій категорії визнана Олена Попова, яка отримала від організаторів спеціальний приз.

 

 

school-basket-3x3 (1)

Ще один представник Запоріжжя створював святкову атмосферу на цьому заході. Це гравець «Запоріжжя-2-ЗНТУ»  Сергій М’ясоєдов, який продемонстрував своє вміння забивати видовищні данки і влаштував зі своїм напарником справжнє шоу біля кошику.

 

 

 

 

[smart-grid captions=»false» style=»2″]

[/smart-grid]