БК «Запоріжжя» переконливо перемагає вдома

IMG_7502Запорізькі баскетболісти продовжили переможну традицію в матчах зі студентами столичного університету фізичної культури та спорту і вдруге в сезоні перевершили показник результативності в 100 пунктів. 
Захопивши ініціативу на старті першої чверті, господарі вже на 3-ю хвилину домоглися відриву в 13 «сухих» очок, причому почин юного Юрія Кондракова, котрий у двох атаках приніс у командну скарбничку 5 очок, підтримали «трюльниками» ветерани команди Олександр Рибалко і Яків Змітрович. За такого ходу подій наставникові «Інфізу» Віталію Лебединцеву нічого іншого не залишалося, як узяти тайм-аут. Лише після цього Павло Лебединцев закинув перший м’яч, а згодом Антон Дзюба скоротив відставання до 9 пунктів. Однак до кінця періоду підопічні Дмитра Щиглінського довели свою перевагу до 17 очок. Найвлучніший серед запоріжців Антон Буц відзначився не тільки 11 очками, а й 5 підбираннями (за цим компонентом господарі суттєво переважали гостей – 14:6), пише пресс-служба БК «Запоріжжя-ЗОГ»
Не менш потужно запоріжці провели другу чверть. Змістовною грою відрізнялися не тільки гравці стартової п’ятірки, а й ті, хто виходив на заміну. До великої перерви Антон Буц довів особистий рахунок до 17 очок, Яків Змітрович – до 11. Для порівняння лідер атак «Інфізу» Ігор Добріков записав до свого активу лише 8 пунктиів, Антон Дзюба – на очко менше. Цілком закономірно, що відставання киян сягнуло вже 29 очок.
Усе, що вдалося гостям у третій чверті – дещо уповільнити переможну ходу запоріжців. Сталося це завдяки активності згадуваного вище Добрікова, котрий спромігся збільшити власний доробок на 12 пунктів. Втім, і у складі господарів знайшовся «порушник спокою» — Антон Саєнко, котрий протягом трьох хвилин провів чотири результативні атаки, принісши своїй команді 9 очок.
З початком заключної 10-хвилинки на паркеті вже не з’являлися Олександр Рибалко, Яків Змітрович і Юрій Кондраков. У середині чверті після кидка Станіслава Овдєєнка запоріжці перетнули рубіж в 100 очок, а наступне влучання Антона Саєнка довело перевагу господарів до 40 пунктів – 103:63. Гру, як кажуть було зроблено, і Дмитро Щиглінський дав пограти молоді. Вона програла п’ятихвилинний відрізок – 5:12, але набула потрібного їй ігрового досвіду.
Переможців, як відомо, не судять. Але на тлі результативної гри запорізької команди кидалися у вічі огріхи в захисті. І якщо баскетболісти не зроблять належні висновки, їм буде непереливки у наступному двобої з київським «Динамо», яке укомплектоване набагато краще, ніж «Інфіз».

 

 

ВІДЕО оглад матчу можна переглянути ТУТ

 

 

БК «ЗАПОРІЖЖЯ» — СК «ІНФІЗ» (Київ). 108:75 (32:15, 27:15, 29:27, 20:18). Запоріжжя. 10 березня. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».
Судді: С. Чебишев, А. Бабик, В. Слюсар.
БК «ЗАПОРІЖЖЯ»: Рибалко (9), Змітрович (14), Кондраков (11 + 5 підбирань + 9 передач), Камусакі (5 + 6 підбирань), Буц (21 + 8 підбирань + 6 передач); Віт. Биков (4 + 5 підбирань), Бартоломеєв, Саєнко (20), Фомічов (11), Овдєєнко (13 + 8 підбирань + 7 передач), Міхєєв.
СК «ІНФІЗ»: Липко (5), А. Лебединцев (15 + 6 передач), Дзюба (18 + 5 підбирань), Швець (9 + 7 підбирань), П. Лебединцев (6 + 5 перехоплень); Добріков (20), Овчаренко, Соловйов (2), Чайка.
Кидки з гри: 2-очкові – 29/47 – 23/42; 3-очкові – 14/26 – 6/23. Штрафні кидки: 8/9 – 11/18.Підбирання м’яча: 33/15 – 16/7.

 

 

 
[smart-grid captions=»false» style=»2″]

 

[/smart-grid]