БК «Запоріжжя» в меншості виграє у «БІПА»

bc_zpЯк семеро запоріжців у гостях дюжину одеситів обіграли.

ОБК «БІПА» (Одеса) – БК «ЗАПОРІЖЖЯ». 56:69 (14:19, 13:22, 20:18, 9:10). Одеса. 5 березня. Спорткомплекс СКА.

ОБК «БІПА»: Парвадов (7), Костюченко (3), Скрипець, Балашов (2), Картер (10 + 9 передач); Ходов (15 + 7 підбирань), Розенцвіт, Ягодін (4), Ткаченко (7 + 8 підбирань), Найко (4), Жук, Волчанов (4).

БК «ЗАПОРІЖЖЯ»: Рибалко (10), Змітрович (18), Кондраков (13), Камусакі (4 + 5 підбирань), Буц (2 + 9 підбирань); Саєнко (15), Овдєєнко (7).

Кидки з гри: 2-очкові – 18/46 – 16/29; 4/18 – 6/20. Штрафні кидки: 8/13 – 19/25. Підбирання м’яча: 22/16 – 29/7.

У березні регулярний чемпіонат Суперліги Фаворит Спорт виходить на фінішну пряму, тому кожен матч розглядається крізь призму визначення майбутніх пар плей-офф. Добре розуміючи це, гості з перших хвилин зустрічі пішли у відрив. Вони віддали перевагу командним діям, здійснювали влучні кидки з середньої дистанції, що стосується, насамперед, юного Юрія Кондракова і досвідченого Якова Змітровича, перегравали одеситів у боротьбі за відскоки м’яча. У господарів традиційну активність демонстрував Євген Ткаченко, але вона зводилася нанівець через зловживання індивідуальними діями. Максимальна перевага запоріжців у стартовій чверті становила дев’ять пунктів (16:7), але підопічним Вадима Пудзирея вдалося скоротити її до перерви до 5 очок.

У другій чверті досить швидко відновив паритет лідер одеситів Крістофер Картер. Американський легіонер зрівняв рахунок, а за кілька хвилин Дмитро Ходов вивів свою команду вперед (23:21). Однак ця обставина не збила бійцівський характер запоріжців: Антон Саєнко, Юрій Кондраков і капітан команди Олександр Рибалко організували потужний ривок, який дозволив підопічним Дмитра Щиглінського виграти й другу десятихвилинку й піти на велику перерву з 14-очковою перевагою – 41:27. Яків Змітрович завершив першу половину зустрічі з 10 очками і 4 перехопленнями м’яча, Антон Саєнко мав в активі 9 очок, а Юрій Кондраков і Станіслав Овдєєнко – по 7. Відзначимо й зусилля Антона Буца в боротьбі під щитами (9 підбирань). До речі, й командний показник у цьому елементі був кращим у гостей – 18:16.

На старті третьої десятихвилинки команди обмінялися «трюльниками», після чого запоріжці завдяки успішним діям Юрія Кондракова і найкориснішого гравця матчу Якова Змітровича зуміли довести свою перевагу до 18 пунктів (50:32). Але не залишилися в боргу й одесити Ходов і Ягодін, і господарі зуміли-таки виграти цей період. Заради справедливості зазначимо, що тих хвилин у діях гостей простежувалася втома. Адже наставник БК «ЗАПОРІЖЖЯ» Дмитро Щиглінський задіяв лише сімох виконавців. Втім, його одеський колега Вадим Пудзирей такої «розкоші» не міг дозволити собі, оскільки його підопічні у четвер провели важкий двобій з «Кривбасом».

Початок заключної чверті додав оптимізму гостям, коли Кондраков влучанням з-за дуги зробив перевагу своєї команди комфортною – 62:47. Щоправда, кілька необов’язкових втрат м’яча та пробіжок давали надію одеситам на переведення гри в овертайм. Але перевага, здобута запоріжцями раніше, дозволила їм утримувати 10-очкову дистанцію, яку під завісу зустрічі двома штрафними кидками закріпив Томас Камусакі, чия самовіддача, між іншим, теж гідна схвальних слів.

Коментар Дмитра Щиглінського, головного тренера БК «ЗАПОРІЖЖЯ»:

 

«Сьогодні на ігровій арені одеського спорткомплексу СКА була чоловіча боротьба характерів. Мало того, що ми грали усіченим складом, так ще й два дні тому під великим запитанням була участь у матчі Юрія Кондракова, який травмував ногу. Лікареві команди Андрію Семенову вдалося поставити хлопця на ноги, й той зіграв дуже корисно. Та й взагалі наша команда в цій зустрічі являла собою згуртований колектив, який старанно виконував накреслений план. Моїм підопічним вдалося зупинити Євгена Ткаченка, котрий у попередніх матчах своє активністю змушував нервувати наших гравців. Головною ж запорукою перемоги стала виняткова самовіддача кожного з гравців».