«Мотор» з розгромної перемоги стартував в фіналі чотирьох Кубка України

В рамках Фіналу чотирьох Кубка України з гандболу, що 14-15 травня проходить в Ужгороді на арені «Золота гора», відбулись півфінальні поєдинки та визначились учасники матчу за титул.

 

У першій грі 1/2 фіналу чинний володар трофею «Мотор» переміг абсолютного дебютанта турніру «Ізмаїл» 44:19. Незважаючи на різницю в рахунку потрібно відзначити, що команда з Ізмаїла не злякалась фаворита і відрізками показувала гідну гру. 5 голів у її складі закинув крайній Данило Рогозін. Тричі забив лінійний Максим Оленич. «Ізмаїл» менш ніж за рік від створення клубу досяг суттєвих успіхів – зходу виграв чемпіонат Вищої лігу і в компанії трьох грандів Суперліги став учасником Фіналу чотирьох Кубка України, де 15 травня зіграє за третє місце.

 

«Мотор» привіз до Ужгорода основний склад. І виглядає беззаперечним фаворитом у боротьбі за Кубок, який запоріжці вигравали вже 8 разів. У грі проти «Ізмаїла» 9 голів забив півсередній Ігор Турченко, 8 – лівий крайній Олександр Онуфрієнко.

 

 «Ізмаїл» — «Мотор» 19:44 (9:18)

1/2 фіналу Кубка України. Ужгород. 14 квітня 

«Ізмаїл»: 

Воротарі:Берненко, Пятак

Польові гравці: Гросовський, Лозенко (2), Рогозін (5), Нестеренко, Кіор, Вакула (2), Дану (2), Оленич (3), Бондал (1), Горюнов,  Жовтоножко (1), Федоренко (3), Підгорний.

Головний тренер:Дмитро Сердюк

Двохвилинні вилучення: Бондал (1)

«Мотор»: 

Воротарі: Чудінов, Будко

Польові гравці: Кубатко (3), Близнюк (3), Касай Андрій (2), Денисов (1), Осадчій (5), Турченко (9), Кравченко (6), Томашевський (4), Онуфрієнко (8), Горіга (2), Касай Олександр, Комок, Тютюнник (1).

Головний тренер: Гінтарас Савукінас

Двохвилинні вилучення: Близнюк (2), Турченко (1),Томашевський (2), Горіга (1).

Судді: Тетяна Ракітина / Ірина Ткачук

Делегат — Тарас Кузь

В іншому півфіналі «Донбас» поступився «Одесі» 22:27 (14:16). Таким чином у фіналі зіграють «Мотор» — «Одеса».  це повторення матчу за титул 2021 року, коли в Маяках перемогу здобули запоріжці.

Джерело: Федерація гандболу України