«АРПІ» вийшов до Фіналу чотирьох Кубка України

Завдяки переконливій виїзній перемозі над представником Екстра-ліги «Кардиналом-Рівне» в повторному матчі з рахунком 4:1, підопічні Олега Зозулі продовжують кубковий літопис сезону 2017/18 рр.

Героєм поєдинку став Яссин Ессаргіні, якому в другому таймі вдалося відзначитися дублем.

 

10.03.2018

Рівне. СК ДЮСШ-4.

Футзал. Кубок України. 1/4 фіналу. Друга гра.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) — «АРПІ Запоріжжя» 1: 4 (1: 2, 0: 2)

«Кардинал-Рівне»: Свинарчук, Мозер, Кравчук, Дабмовіс, Мануйленко, Фаренюк, Кручок, Концеба, Васич, Власович, Горпинич, Волянюк

Головний тренер: Сергій Піддубний

«АРПІ Запоріжжя»: Гурко, Байдак, Оліщук, Ессаргіні, Будин, Сауді, Трубаров, Фіде, Литовченко, Чуднов, Дубич, Городецький (нв)

Головний тренер: Олег Зозуля

Ж.картки:«АРПІ Запоріжжя» — Трубаров (21), Дубич (24), Сауді (25), Чуднов (33)

Голи: Мануйленко (7, 12 ат) — Оліщук (10), Ессаргіні (35, 36)

Арбітри: Ігор Якимишин (Львів), Олег Дуцяк (Дрогобич), Володимир Дзюра (Рівне).

Інспектор АФУ: Сергій Гроховецькій (Київ).

Розвиток рахунку: 1: 0, 1: 1, 1: 2 — 1: 3, 1: 4.

Перша гра: 2: 3.

 

До повторного матчу кубкового протистояння обидві команди підійшли із кадровими втратами. У складі господарів через дискваліфікацію не міг грати Сергій Піддубний. А через травму – Микола Дурбан. На уколах знову вийшов на матч Юрій Свинарчук. А у гостей – через застуду не зіграв герой першої зустрічі Максим Почебут.

Після поразки – 2:3 у Запоріжжі, вдома «Кардиналу-Рівне» потрібно було перемагати – 1:0, 2:1, або з різницею у два м’ячі. Рівняни розпочали масовану облогу воріт Івана Гурка зі старту поєдинку. Лише трохи не вистачило влучності ударам Максима Мануйленка — справа та Артема Фаренюка – зліва. Голкіпер «АРПІ» і сам продемонстрував чудову реакцію після класного удару в дотик з льоту від Михайла Волянюка.

Гості відповіли лише раз – чистим виходом Яссіна Ессаргіні тет-а-тет із Юрієм Свинарчуком. Цю дуель виграв воротар рівнян.

Ще за мить «Кардинал-Рівне» відкрив рахунок. Передача Павла Концеби знайшла на дальній стійці Артема Фаренюка. Той пробив повз воротаря, але влучив у стійку. На щастя, першим на добиванні був Максим Мануйленко – 1:0.

Здавалося, ось він – шлях до «Фіналу чотирьох». Ні. Вже за три хвилини гості відігралися. Максим Мануйленко не дограв епізод проти Зіузіу Фіде і той від лицевої лінії зумів виконати простріл, який замкнув забутий Валерієм Власовичем Олександр Оліщук – 1:1.

Тепер «Кардиналу» потрібно було забивати щонайменше ще один гол… Аж поки запоріжці не заробили штрафний на правому фланзі доволі далеко від воріт. Після удару Андрія Будіна м’яч летів «у молоко». Втім, від Максима Мануйленка, який опинився на траєкторії польоту – зрикошетив у сітку воріт – 1:2. Завдання знову ускладнилося. Тепер забивати потрібно було щонайменше двічі, аби перевести гру у серію пенальті.

До перерви рівняни мали ще два класних моменти. Обидва не використав Максим Мануйленко. Його удар з льоту потягнув Іван Гурко, а наступний – прийшовся вище рамки воріт.

Голкіпер запорізького клубу був на висоті і в другому таймі. Він парирував удари Михайла Волянюка і Володимира Кручка. Коли безсилим був і Іван Гурко – рівняни били у стійку (Павло Концеба), або мимо (Максим Мануйленко).

Тривалий час не могли використати вимушені провали в обороні господарів і гості. Андрій Будін з вигідної позиції пробив у Юрія Свинарчука. А Яссін Ессаргіні, опинившись віч-на-віч із воротарем – промахнувся.

Свою наступну спробу капітан «АРПІ» реалізував за п’ять хвилин до фінальної сирени, практично поховавши надії рівнян на прохід до наступного етапу змагань.

«Кардинал-Рівне» пішов у бій п’ятим польовим. І замість забити – пропустив ще. Яссін Ессаргіні легко обіграв Олександра Басича і катнув м’яча у порожні ворота. У підсумку – 1:4.

 

 

Олег Зозуля (головний тренер ФК «АРПІ Запоріжжя»):

 

«Поєдинок вийшов складним. Наша команда ніколи не грала на такому рівні так далеко від дому. До Рівного ми проїхали приблизно близько тисячі кілометрів. Поки ще не звикли ні до таких далеких переїздів, ні до гостьових заповнених трибун, ні до суддівства. Але те, що ми зробили, це заслуга хлопців, які сьогодні практично не дали супернику жодних шансів. Може бути, ми не показували яскравий і видовищний футзал, але, команда, перш за все, впоралася з тактичним планом на матч. Вважаю, що ми заслужено «пройшли» рівнян.

 

— Прокоментуйте епізод у другому таймі, коли ви щось емоційно з’ясовували з представниками арбітражу …

 

— Був момент у матчі, коли судді за кожне порушення правил почали видавати нам жовті картки. Я попросив інспектора «розібратися» з бригадою арбітрів і працювати гранично уважно. Він зі мною погодився, визнавши, що судді дійсно помиляються. Потім ситуація повторилася і я на емоціях попередив інспектора, що якщо подібне однобоке суддівство продовжиться, то доведеться вивести команду з поля. Звичайно, цього б ніхто не зробив, але момент був дійсно дуже складним в психологічному плані. Проте, кінцівку з п’яти фолами ми змогли провести дуже уважно, та й судді вже грубих помарок собі не дозволили.

 

— Хто приймав рішення з приводу передачі капітанської пов’язки Яссіну Ессаргіні?

 

— Рішення було прийнято колегіально. Ми зателефонували нашому президенту Едуарду Васильовичу Босенко і, порадившись, визначилися з вибором на цей матч.

 

— Ессаргіні виправдав вашу довіру?

 

— Так. На сьогодні це дійсно лідер нашої команди і він не підвів в черговий раз.

 

— Поки що відомі не всі учасники «Фіналу чотирьох», але що вже можете сказати з приводу майбутніх суперників?

 

— На цій стадії слабких команд вже не буде за визначенням. Та ж «Альтернатива» дуже здорово пройшла турнірний шлях, буде два представники Екстра-ліги. Упевнений, що кожна з чотирьох майбутніх ігор буде дуже динамічною і напруженою. Зараз йде розмова про проведення цієї стадії змагань в Запоріжжі. Ми готові вирішувати найвищі завдання і дуже хотілося, щоб домашні трибуни нам в цьому допомогли. Вважаю, що нам під силу зіграти в фіналі. »

 

 

У «Фінал чотирьох» сьогодні також пробився івано-франківський «Ураган», який в домашній грі проїхався катком по чинному чемпіону херсонському «Продексіму» — 7: 1. Останній учасник квартету визначиться 11 березня в поєдинку між львівською «Енергією» та «ІнБев / НПУ» (Житомир-Київ).

 

Нагадаємо, днем ​​раніше, право поборотися у вирішальній стадії розіграшу національного Кубка отримали гравці столичної «Альтернативи».