У чвертьфіналі Кубка України “АРПІ» стартує з перемоги

«АРПІ Запоріжжя» здобув складну перемогу в напруженому кубковому домашньому матчі проти представника Екстра-ліги — «Кардинала-Рівне». 10 березня в гостях підопічні Олега Зозулі зіграють матч-відповідь.

 

Футзал. Кубок України. 1/4 фіналу. Перша гра.

«АРПІ Запоріжжя» — «Кардинал-Рівне» (Рівне) 3: 2 (2: 2, 1: 0)

«АРПІ Запоріжжя»: Гурко, Оліщук, Ессаргіні, Сауді, Почебут, Будін, Литовченко, Трубаров, Дубич, Фіде, Литвиненко, Огнистий, Швиденко

Головний тренер: Олег Зозуля

«Кардинал-Рівне»: Дурбан, Дармовіс, Фаренюк, Піддубний, Кручок, Концеба, Басич, Горпинич, Волянюк, Кравчук

Головний тренер: Сергій Піддубний

Ж.карточкі: Огнистий (36), Сауді (38) — Басич (14)

Кр.карточка: Піддубний (14)

Голи: Почебут (2, 14 п), Ессаргіні (32) — Фаренюк (3), Басич (11)

Арбітри: Сергій Черноусов (Херсон), Святослав Ключник (Миколаїв), Ігор Дудинов (Дніпро)

Суддя-інформатор: Володимир Бєляєв (Запоріжжя)

Інспектор: В’ячеслав Дараган (Київ)

 

 

Аналізуючи кубкову зустріч в цілому, перш за все, варто відзначити загальну нервозність в діях господарів ігрової арени, яку буквально шкірою відчули численні вболівальники, які були на грі. По суті нічого дивного не відбулося, адже для нашого молодого колективу рівненський клуб став найбільш сильним суперником, з яким доводилося зустрічатися в офіційних матчах  в новітній історії «АРПІ Запоріжжя». Ігрове холоднокровність і вміння справлятися з емоціями на протязі всього матчу — все це ще обов’язково прийде в подальшому. Було б бажання. Але, вчитися на власних помилках варто обов’язково. Сьогодні був якраз той поєдинок після якого багатьом з гравців нашої команди необхідно витягти максимальний урок і просто повірити в себе. Тим більше фактаж звітної гри переконливіше слів — обігравати можна навіть команди рангом вище.

 

Тепер безпосередньо до подій матчу. Стартова четвірка в баченні Олега Зозулі виглядала дещо незвично. До Ессаргіні, Сауді і Почебута замість Трубарова підключили досвідченого Оліщука. Спрацювали в повній мірі ротації чи ні, але запорожці швидко забили. На другій хвилині шикарну «контру» точним ударом завершив Максим Почебут — 1:0. Правда, порадіти вдосталь вболівальники «АРПІ» не встигли. Через хвилину гості зусиллями одного з кращих бомбардирів вітчизняної Екстра-ліги Артема Фаренюка зуміли зрівняти рахунок — 1:1.

 

Починати все спочатку довелося нашій умовно «другий» четвірці в якій були задіяні Трубаров, Огнистий, Будін і Литовченко. І буквально одразу ж шикарний шанс вийти вперед упустив Михайло Трубаров. Миша при виході один в один з голкіпером суперника не зміг переграти Миколу Дурбана.

 

І без того нервова ситуація критично загострилася після пропущеного гола від гостей на 11 хвилині. Капітан «Кардинала-Рівне» Олександр Басич, який сьогодні запам’ятався не завжди стриманою манерою поведінки на протязі гри, з близької відстані розстріляв Гурко — 1:2.

 

Після «хвилини» від Олега Зозулі пристрасті на ігровий арені «ЗАБ» не вляглися, а навпаки розгорілися з новою силою. Граючий головний тренер гостей досвідчений Сергій Піддубний заробив вилучення за грубу гру проти Максима Почебут на 14 хвилині. Шансами зрівняти рахунок після пробиття штрафного з вигідної позиції, а також граючи в більшості, запорожці, на жаль, скористатися не зуміли, але незабаром гольове рівновагу з пенальті встановив Почебут. Максим пробив на силу низом і хоч Дурбан вгадав з напрямом удару, допомогти своїм партнерам він був не в силах — 2:2.

 

Гості ледь не забили гол у роздягальню. Гурко дивом відбив м’яч, що летів в ворота після удару Басіча за кілька секунд до закінчення тайму.

 

На початку другого тайму виводити свою команду вперед міг все той же Максим Почебут. Шкода, що при розіграші стандарту забракло влучності — сильний удар прийшовся поруч з правою дев’яткою. Знову на вістрі атаки опинився Трубаров, але небезпечний удар з розвороту поблизу воріт суперника залишився просто «небезпечним». Гості також не відсиджувалися в обороні і змусили попрацювати свого колишнього одноклубника. У Івана Гурка у другому таймі було багато роботи. А ось допомогти на 31 хвилині Гурка навряд чи б зміг. Басич відверто пробачив запорожців, не потрапивши в порожні ворота з близької відстані після передачі Волянюка.

 

На 32 хвилині трапився головний гольовий момент другого тайму для господарів. Взявши на себе ініціативу Яссин Ессаргіні «тараном» протягнув м’яч через всю ігрову арену і потужно вистрілив з-під двох захисників. Дурбан пропустив між ніг — 3:2.

 

Варто відзначити, що «Кардинал-Рівне» продовжив методично шукати лазівки до воріт Гурко і постійно погрожував небезпечними діями. Давався взнаки вишкіл гостей, яка проявилася в грі на короткий час і блискавичному загостренні. Втім, по-справжньому небезпечних епізодів рівняни більше не створили, а якщо й траплялися напівмоменти, то цього разу, Іван Гурко діяв більш ніж переконливо. 3:2 — підсумок поєдинку, але не будемо забувати про повторну гру, яка намічена на 10 березня. Важливо знати, що склад «Кардинала-Рівне» в домашньому поєдинку буде помітно могутніше. У Запоріжжі підопічні імпульсивного Сергія Піддубного приїхали в усіченому складі — виною тому грип, який підкосив ряд гравців «Кардинала-Рівне». Та й про вміння рівненців підтримувати своїх улюбленців вже чув багато хто. Це теж не можна не брати до уваги. Грати при заповнених трибунах на виїзді теж потрібно вміти. Перш ніж вивчити результати інших матчів потокової кубковій розкладки, відзначимо, що «АРПІ Запоріжжя» стало єдиною командою, якій вдалося відсвяткувати успіх серед усіх учасників чвертьфіналу.

 

Результати перших матчів 1/4 КУ сезону 2017/18:

«Альтернатива» (Київ) — «RED» (Київ) 2: 2 (1: 1)

ІнБев-НПУ (Житомир-Київ) — «Енергія» (Львів) 4: 4 (1: 2)

«Продексім» (Херсон) — «Ураган» (Івано-Франківськ) 1: 1 (0: 0)

«АРПІ Запоріжжя» — «Кардинал-Рівне» (Рівне) 3: 2 (2: 2)

 

Прес-служба МФК «АРПІ»