Запоріжжя прийматиме Фінал чотирьох Кубка України з футзалу

 

Світлина від ФК "АРПИ" Запоріжжя.

12 березня відбулося засідання президії Асоціації футзалу України головним питанням якого стало визначення міста, в якому відбудеться Фінал Чотирьох Кубка України з футзалу сезону 2017/2018 рр.

Після розгляду надісланих заявок, президією Асоціації футзалу України було вирішено акцептувати пропозицію Запорізької обласної асоціації міні-футболу (футзалу) та визначити господарем Фіналу Чотирьох Кубка України з футзалу сезону 2017/2018 рр. місто Запоріжжя.

 

17 та 18 березня у Запоріжжі відбудуться два півфінальні матчі та фінальний поєдинок Кубка України з футзалу. Зазначимо, що до цієї стадії турніру кваліфікувалися київська «Альтернатива», івано-франківський «Ураган», львівська «Енергія», а також представник Запоріжжя – «АРПИ Запоріжжя».

 

17 березня 12.00 АРПІ Запоріжжя — Ураган (Івано-Франківськ)
17 березня 15.00 Альтернатива (Київ) — Енергія (Львів)
18 березня 13.00 Фінал

 

Чи відчуває задоволення від виступу команди в попередньої частини кубкового марафону керівництво клубу і чи встигнуть в Запоріжжі якісно підготуватися до майбутнього важливої ​​події? Відповіді на ці та інші питання в інтерв’ю президента ФК «АРПИ Запоріжжя» Едуарда Босенко.

 

Світлина від ФК "АРПИ" Запоріжжя.

 

— Перш за все, хочеться почути вашу проміжну оцінку виступу команди в двох національних турнірах Кубку і чемпіонаті …

 

— Не більше не менше, але за всю 11-річну історію існування клубу «АРПІ» — це історичний прорив. Для нас цей сезон дійсно став особливим, адже за допомогою нашого віце-президента Едуарда Анатолійовича Гугніна багато моментів придбали професійну основу. Ми, як міцні господарники, крок за кроком вибудовували нормальну виробничу вертикаль. Запросили для роботи хорошого тренера, зібрали боєздатний колектив гравців і цей склад, образно висловлюючись, яскравими фарбами розцвів на футзальної карти України. Крім запрошених гравців, таких як досвідчений воротар Іван Гурко і перевірений виконавець Андрій Чуднов, у нас залишилися виконавці, які грають практично з моменту створення клубу. Йдеться про Максима Почебут і Андрія Огнистого. Є багато запорізьких хлопців, як досвідчених, так і молодих, з пристрілкою на можливий прогрес. Варто виділити також наш «марокканський легіон», який вже встиг полюбитися місцевим уболівальникам завдяки яскравій грі, помітного працьовитості і самовіддачі. До слова, Яссіна Ессаргіні багато хто продовжує називати легіонером, хоча він уже встиг отримати український паспорт.

Ми постаралися якісно підійти до початку сезону, заклали хороший фундамент під час зборів, потім завдяки підтримці обласної влади та особисто Едуарда Гугніна, провели потужний турнір за участю команд Екстра-ліги — «Кубок Губернатора». Тому все це не могло не позначитися в позитивному аспекті на грі нашої команди в цілому.

Наш результат сам говорить за себе, і ми не звертаємо уваги на злостивців, які завжди знайдуться. Взяти навіть уїдливі інтерв’ю тренера рівненського клубу Сергія Піддубного. Коли у нього в програної гри в Запоріжжі були винні всі крім нього самого, а потім після домашньої поразки він навіть не знайшов в собі сил привітати наших хлопців із заслуженим успіхом. Як можна розцінювати фразу: «ми не повинні були програвати« АРПІ »? Зачекайте, як це не повинні? Можливо, в першому матчі чвертьфіналу нам вдалося виграти завдяки деякому везінню. Так давайте не забувати про поширене вираження, що зазвичай щастить сильнішим! Це перше. Друге: аналізуючи повторний матч між нашими командами, то тут просто ще раз варто уважно подивитися гру. Ми заслужили на вихід у «Фінал чотирьох». Крапка. Сподіваюся, що в Рівному це не остання наша перемога у другому за значущістю національному турнірі нинішнього сезону.

— Сьогодні була офіційно задоволена запорізька заявка на проведення «Фіналу чотирьох» в нашому місті. Чи готові провести на рівні таку відповідальну частину престижних змагань?

 

— Завдяки офіційно затвердженими процедурами ми отримали це право і тепер сподіваємося не підвести. Свого часу на запит АФУ про проведення «Фіналу чотирьох» ствердно відповіло лише дві сторони — запорізький і ровненській клуби. Не буду стверджувати, чи встигли у визначені терміни подати заявку львів’яни, але у них теж було таке бажання. Однак, з урахуванням тендера, який проходив щодо цього питання, ми змагалися тільки з Рівним. Потім питання сам по собі вирішилося завдяки нашому результату, тобто проходженню «АРПІ Запоріжжя» до півфіналу.

 

— З приводу можливого суперника в півфіналі. Кого хотілося б бачити?

 

— За великим рахунком нам все одно з ким саме грати. Хлопці відчули впевненість, і це головне! Пройшла та боязкість, яка була присутня в домашньому поєдинку з «Кардиналом-Рівне» і на виїзді хлопці при неоптимальному складі показали справжню волю до перемоги. Скептикам, які можливо зараз заперечать, що фрагментарно гра «АРПІ» була позбавлена ​​притаманного емоційного антуражу, ми теж можемо відповісти. Почасти ви маєте рацію, але це був певний тактичний план. В тому, що ми в другому таймі багато «терпіли» в захисті нічого поганого не сталося. Це кубкові протистояння. Ми могли грати і по-іншому, але ризикувати було просто неефективно. Свої можливості будемо реалізовувати в півфіналі. Я, наприклад, дуже задоволений, що у багатьох наших гравців зараз вже набагато краще психологічний тонус. І це важливо.

 

— Чи вірите ви в те, що ігри «Фіналу чотирьох» можуть залишитися без уваги запорізьких уболівальників?

 

— Я розумію вашу іронію (посміхається). Звичайно ж ні. У нас весь рік проходить під девізом: «повернемо великий футзал в Запоріжжя!». Ми працювали заради фінального раунду в першій лізі, достроково в нього увійшли, і тепер отримали право виступити перед своїми уболівальниками у вирішальній стадії Кубка України. Природно це дуже відповідальний момент і дуже просимо запорізьких уболівальників нас підтримати. Причому, не просто підтримати статично, а максимально висловлювати свої емоції на трибунах. Нам це обов’язково допоможе!

 

Прес-служба МФК «АРПІ»