Сьогодні «Мотор» зіграє перший матч із хорватським «Нексе» в 1/8 фіналу Європейської ліги ЄГФ

21 березня відбудеться перший матч протистояння українського «Мотора» та хорватського «Нексе» в 1/8 фіналу Європейської ліги ЄГФ. Домашній для запоріжців поєдинок пройде в Дюссельдорфі на «Кастело Арені», де «Мотор» цього сезону приймає своїх суперників по єврокубку та у другій Бундеслізі. Початок гри о 19.45 за українським часом.

В Україні трансляцію гри покаже Sport 1.

 

1/8 фіналу Європейської ліги ЄГФ

Мотор (Україна) – Нексе (Хорватія)

21 березня. Початок 19.45

Трансляція —  Sport 1

 

Наприкінці групової стадії «Мотор» здобув дві перемоги над іспанською «Бідасоа» (33:31) та на виїзді над північномакедосньким «Єврофармом» 27:25, завдяки яким піднявся на 4 підсумкове місце і вийшов в плей-офф. Найкращими снайперами команди Гінтарса Савукінаса є півсередні Ігор Турченко (85 голів) та Дмитро Горіга (45 голів) та лінійний Дмитро Тютнник (32 голи).

 

Минулого сезону «Нексе» у Європейській лізі ЄГФ дійшов до Фіналу чотирьох. У поточному розіграші хорвати стали переможцями своєї групи вигравши 8 матчів при 2-х поразках. Серед команд, яких випередили хорвати, — португалський «Спортинг», іспанський «Гранольєрс», данський «Скєрн» та інші.

 

Найкращими снайперами «Нексе» є чорногорець правий крайній Фагрудін Меліч (71 гол) та хорвати Марін Йелініч (51 гол) і лівий півсередній Лука Мославац (44 голи).

 

Повторна гра протистояння пройде 28 березня у Хорватії. Раніше «Мотор» одного разу в єврокубках проходив стадію 1/8 фіналу, у 2012 році діставшись 1/4 фіналу Кубка Кубків.

 

Федерація гандболу України