У Запоріжжі викладачі фізкультури залучають дітей переселенців до рухової активності

 

Щотижня у  Запорізькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара проходить Недільна Школа розумного руху — Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Молочанської міської ради Запорізької області проводить заняття з рухової активності для дітей вимушено переміщених осіб, на тему: «Підтримка психофізичного і емоційного здоров’я дітей в умовах воєнного стану». Про це розповідає завідувачка кафедри фізичної культури і спорту КЗ Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Олена Аксьонова.

Мета таких зустрічей — підтримати один одного, отримати психофізичне розвантаження, позайматися фізичними вправами «Школи розумного руху».

Під час спортивно-розважального заходу малеча  рухаючись, вчиться комунікувати, відчувати власні емоції та ділитися  ними з іншими хлопчиками та дівчатами. Виконуючи різні завдання, дітлахи спілкуються і заряджаються позитивними емоціями, що в нинішніх умовах велика цінність!

Відзначимо, що проводити захід допомагають викладачі фізичної культури запорізьких шкіл та закладів дошкільної освіти.  Таким чином педагоги роблять свій внесок у спільну перемогу, посилюючи віру та стійкість маленьких українців і українок.

Долучилися до «Школи розумного руху» і артисти Запорізького обласного академічного театру —  після цікавих рухових занять дітки ВПО можуть відвідати виставу театру.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України