Відомі запорізькі спортсмени здали кров для хворих дітей

 

У Запоріжжі вже вп’яте відбулася акція «Крапля сильної крові», рід час якої провідні спортсмени Запорізького краю здають кров для дітей, що перебувають на лікуванні у відділенні онкогематології Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні.

Захід відбувається в рамках суспільно-церковного благодійного проекту Запорізької єпархії Української православної церкви «Любов милосердствує». Такого благодійного проекту є багаторазова чемпіонка світу, Європи та України з гирьового спорту, прихожанка УПЦ Любов Черепаха.

 

— Коли я розповіла про свою ідею нашому правлячому архієрею владиці Луці, він підтримав її. Кров спортсменів, на перший погляд, нічим не відрізняється за складом від крові інших людей. Однак, на моє глибоке переконання, вона має те, що є далеко не у кожного — силу волі і енергією, що дає можливість долати будь-які труднощі. Тому якщо наша кров допоможе діткам перемогти хворобу, значить все це ми робимо не дарма. Для мене участь у цьому проекті дуже важлива. Всі спортсмени світу допомагають дітям. І я щаслива, що теж можу допомогти їм, здавши кров, — каже прославлена ​​спортсменка.

Цього року ініціативу «Крапля сильної крові» підтримали: бронзова призерка Олімпіади в Сіднеї, дворазова чемпіонка світу, заслужений майстер спорту України зі стрибків у воду Олена Жупіна, чемпіонка світу, України і Європи з кіокушин будо карате Марина Скамарохова, 32-разовий чемпіон України , чемпіон Європи та світу з шашок Денис Меженін, майстер спорту міжнародного класу з богатирського багатоборства, капітан Національної збірної України з богатирського багатоборства Валерій Газаєв, капітан ФК «Зоря» Віталій Вернидуб, гравці МФК «Металург» Єгор Шалфєєв, Євгеній Коваленко, Максим Воробєй, і не тільки.

Після здачі крові спортсмени отримали пам’ятний сертифікат, що підтверджує участь в проекті.

 

За матеріалами пре-служби УПЦ