Відомі запорізькі спортсмени здали кров для хворих дітей

 

З 2015 року запорізькі спортсмени, за ініціативи  заслуженого майстра спорту України з гирьового спорту Любові Черепахи, та за підтримки Запорізької єпархії української православної церкви, беруть участь у благодійній акції «Крапля сильної крові», в рамках якої здають кров для дітей, хворих на лейкемію.

Цього року на заклик Запорізької єпархії УПЦ і прославленої рекордсменки Любові Черепахи взяти участь у добрій справі і здати кров, відгукнулися ті, чиї імена золотими літерами вписані в історію не тільки запорізького, але також українського та світового спорту.

А саме: незмінна учасниця проекту «Краплина сильної крові» бронзовий призер Олімпіади в Сіднеї, дворазова чемпіонка світу, неодноразова переможниця та призерка розіграшів Кубка та чемпіонатів Європи, Заслужений майстер спорту України зі стрибків у воду Олена Жупіна;  чемпіонка світу та Європи з боксу і кікбоксингу Лариса Березенко, чемпіонка світу, України і Європи з кіокушин будо карате Марина Скамарохова, 31-разовий чемпіон України, чемпіон Європи та світу з шашок Денис Меженін, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України в метанні списа Юрій Кушнірук, капітан команди МФК «Металург» Едуард Сарапій і багато інших. Спортсмени не лише здали кров для хворих дітей, а й поділилися враженнями від проекту:

— Проект «Крапля сильної крові» функціонує більше чотирьох років. Для чого він потрібен? Для того, щоб підтримати дітей, які тяжко хворі. Якщо говорити про кров, яку, ми, спортсмени, сьогодні здавали, вона за своїм складом нічим не відрізняється від крові звичайної людини. Але, наш проект не дарма називається «Крапля сильної крові». Наша кров сильна своїм духом, залізною волею і вірою в перемогу. Всі ми сподіваємося, що наша кров допоможе дітям впоратися з бідою. Я щиро вдячна кожному, хто прийшов і здав кров, — розповіла 15-разова чемпіонка світу з гирьового спорту Любов Черепаха.

— Мене запросила наша відома чемпіонка з гирьового спорту Любов Олександрівна Черепаха. Я не міг їй відмовити! Адже це допомога дітям і я вважаю, що такі заходи роблять наш запорізький спорт більш дружним, бо ніщо так не зближує, як спільна допомога. Ми боремося за медалі, а діти борються за життя, і ми маємо їм допомогти, — поділився враженнями Майстер спору України міжнародного класу з метання списа Юрій Кушнірук.

 

— Я не вперше беру участь в цьому заході. Чудово, що він  проводиться в нашому місті. Як і всі, хто взяв участь в цій акції, я щиро хочу, щоб наша кров допомогла дітям одужати. Господь наділив кожного з нас здоров’ям і силою. Я рада, що у нас є прекрасна можливість поділитися ними з маленькими людьми, які цього особливо потребують, — резюмувала олімпійська призерка Олена Жупіна