Запоріжець Євген Науменко – срібний призер Кубка України зі стрибків у воду

 

Після незначної перерви, збірна України зі стрибків у воду відновила змагальний сезон. Першим стартом у 2023 році став Кубок України, який зібрав 37 спортсменів з 7 команд.

Цей турнір – є першим етапом у відборі спортсменів до команди України на III Європейські ігри, що в червні прийматиме Польща та на цьогорічний Чемпіонат світу з водних видів спорту, який відбудеться в липні у японському місті Фукуока.

Щоб потрапити до складу команди, потрібно набрати норматив за сумою балів і показати коефіцієнт складності. Остаточно команда буде сформована після 2-го етапу відбору – Особистого Чемпіонату України, що запланований на початок травня.

Перший комплект нагород Кубку розіграли у синхронних стрибках з вишки. Чемпіонами серед чоловіків стали: Марк Барсуков (Київ) і Владислав Клімко (Луганська обл), які набрали 359.64 бали. Друге місце у Євгена Науменка (Запорізька обл) і Марка Гриценка (Київ), які на дебютному старті у такому складі отримали 357.57 бали. Трійку найкращих замкнули представники Вінниччини – Павло Чудін і Валерій Розбицький – 204.36 бали.

 

Джерело: Федерація стрибків у воду України