Запорізькі студентки виступатимуть на Європейських університетських іграх

 

З 14 липня розпочинаються Європейські університетські ігри, які проходитимуть до 31 липня у польському місті Лодзь.

Змагання відбуватимуться з 20 видів спорту, на яких очікується участь близько 5000 студентів, що представлятимуть понад 400 європейських університетів із 40 країн.

У складі національної збірної України вирушають на змагання і дві студентки – Запорізького Національного Університету (Факультет здоров’я, фізичного виховання та туризму). Обидві захищатимуть честь країни в одноборствах.

 

Так Еліна Сєлємєнєва представить країну у карате, розділ «куміте», вага – 68 кг. Тренер Михайленко А.А

Євгенія Жила змагатиметься у Тхеквондо (ВТФ), вагова категорія + 73 кг. Тренер Яковлев А.В.

Зазначимо, що цьогорічні Ігри організовуються за ліцензією Європейської університетської спортивної асоціації (EUSA) Лодзьким технологічним університетом, Університетською спортивною асоціацією Польщі (AZS) і містом Лодзь у співпраці з Інститутом EUSA та партнерами, включаючи Міністерство освіти і науки, національні та місцеві туристичні організації, Польський олімпійський комітет, національні та місцеві спортивні організації, засоби масової інформації, а також підтримується програмою Erasmus+ Європейського Союзу.

Частину змагань планують провести у Спортивній бухті Лодзького технічного університету, де є критий басейн олімпійського розміру. Там проводитимуться змагання з плавання та водного поло, а також змагання з бадмінтону, футзалу та спортивного скелелазіння. Студенти також змагатимуться на міських об’єктах та в об’єктах Університетської спортивної асоціації. А сама церемонія відкриття EUG Lodz 2022 відбудеться на Lodz Atlas Arena.

Міжнародні організації, які займаються розвитком студентського спорту в Європі та світі (FISU та EUSA) підтримали Україну і надали можливість студентам представити країну на змаганнях безкоштовно, зокрема забезпечать проїзд, проживання та харчування. Адже наші студентські збірні є лідером у Європі та входять у топ-10 світових команд!