Запорізький «Мотор» планує зіграти наступний сезон у другій гандбольній Бундеслізі

 

Завдяки німецькій гандбольній Бундеслізі та місту Дюссельдорф, український гандбольний клуб «Мотор» Запоріжжя зможе зіграти у 2-й гандбольній Бундеслізі в сезоні 2022/23. Чемпіони України проведуть більшість своїх домашніх ігор на арені CASTELLO Düsseldorf . В інтерв’ю D.SPORTS менеджер команди Дмитро Карпущенко розповідає про очікування від виступу команди під час війни.

 

Пане Карпущенко, що означає можливість грати в Дюссельдорфі та у другій гандбольній Бундеслізі для вашого клубу «Мотор» Запоріжжя?

 

— Це, перш за все, означає, що наш клуб може вижити і продовжувати грати. Про проблеми на нашій українській Батьківщині знає весь світ. Тому ми з нетерпінням чекаємо цього виклику та змагань на високому спортивному рівні проти німецьких клубів. Нам потрібні ці змагання не лише для участі в Лізі чемпіонів, що, сподіваємося, буде можливим. А друга гандбольна ліга – дуже хороша ліга.

 

Коли стане зрозуміло, чи вийде команда в Лігу чемпіонів?

 

— Завершився етап реєстрації в Лізі чемпіонів. Через кілька днів стане зрозуміло, чи будемо ми там знову.

 

Як відреагували ваші гравці та тренери, коли почули про рішення, що команда гратиме в Німеччині в сезоні 2022/23?

 

— Всі були просто задоволені. Звичайно, все це також несе з собою нові спортивні виклики, тому що ми ніколи раніше не грали стільки ігор за один сезон. В українській лізі всього дев’ять команд, у 2-й Бундеслізі зараз 20. Загалом у нас може бути більше 50 ігор. Але зрештою це не проблема, тому що ми дійсно щасливі, що можемо займатися спортом у Дюссельдорфі. І ми надзвичайно вдячні всім причетним, хто зробив це можливим.

 

Ваша команда в минулому домінувала в українській лізі. На яку позицію розраховуєте у турнирній таблиці 2-ої Бундесліги?

 

 

— Навіть якщо наприкінці сезону наші результати будуть вилучені з таблиці, ми можемо пообіцяти, що будемо робити все можливе в кожній грі. Всі хлопці профі, і тому вони завжди хочутьперемагати. Ми також амбітний клуб з амбітним керівництвом ( сміється ). Але від результатів залежатиме і частина зарплат гравців. Тому ми хочемо завершити сезон на якомога вищій сходинці.

 

Наскільки важко зосередитися на спорті, коли в тебе вдома війна?

 

— Звичайно, наші думки завжди обертаються навколо того, що відбувається вдома. Ми дбаємо про народ України. Але гандбол може і допоможе нам, щоб ми всі час від часу відчували відволікання. Коли ви працюєте і зосереджені на спорті, ви не постійно перевіряєте інтернет і не думаєте про вибухи та їх смертельні випадки. Спорт корисний для психіки.

 

Як пройдуть найближчі тижні? Усі гравці прибудуть до Дюссельдорфа до липня, чи не так?

 

Це саме так. Деякі вже прибули до Дюссельдорфа, інші їдуть у відпустку з родинами ще на кілька днів. Усі мають бути тут до 16 липня, адже наша передсезонна підготовка починається 17 липня. У серпні є кілька підготовчих ігор, а потім у вересні починається сезон.

 

Які ваші загальні надії на сезон — також крім чисто спортивних результатів?

 

Усі наші надії на мир і перемогу України. Ми хочемо підтримати українських біженців, дати людям надію та показати їм, що український спорт все ще існує. А коли війна буде виграна, ми всі поїдемо додому.

 

Джерело: Акцент