«Ярмарок спорту 2021» вперше відбувся в Енергодарі

 

Мультиспортивний фестиваль «Ярмарок спорту» відзначає сьому річницю, з цієї нагоди фестиваль вийшов на регіональний рівень. За ініціативи громадської спілки «Асоціація спортивних організацій» та за підтримки  Енергодарської міської ради і Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА, перший «Ярмарок спорту» відбувся в Енергодарі!

Голова правління Асоціації спортивний організацій Антон Карнаух відкриваючи фестиваль зазнаяив, що давно мріяв вивести «Ярмарок спорту» за межі Запоріжжя. Запуск регіонального проекту планували ще два роки тому, втім завадив карантин. Нарешті фестиваль почав свою подорож містами Запорізького краю.

 

Вітаю всіх спортсменів, їх батьків, тренерів та всіх хто поділяє цінності здорового способу життя. Для мене дуже велика честь сьогодні бути тут,  і бути причетним до спортивних заходів в вашому славному місті. Для мене Енергодар справжнє місто спортивної слави – такі імена, як Володимир Манзуля, Володимир Сидоренко, Людмила Бабак, Раїса Топоркова, знають в усій Україні! Я дуже вдячний всім, хто доклав зусиль для того, щоб зробити сьогоднішнє свято, особливо Олегу Багнічу та Станіславу Тілініну, народному депутату Юлії Яцик, і ще багатьом партнерам які допомогли, організувати фестиваль. «Ярмарок спорту» — свято що зближує людину і спорт! – зазначив під час відкриття першого Ярмарку спорту в Енергодарі  голова правління Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.

У «Парку Перемоги» понад 400 учасників знайомили городян зі 35-ма видами спорту та фізичної активності! Десяток локацій на спортивних майданчиках, галявинах, тренажерах і навіть на воді,  вирували спортивним розмаїттям. Гості свята могли познайомитися з видами спорту не просто як глядачі, а випробувати їх на дотик —  долучитися до квестів, конкурсів, майстер-класів та відкритих тренувань. Під час «Ярмарку спорту» також пройшли змагання з сумо, міні-футболу, волейболу та стрітболу. Також під час урочистої частини відзначили кращих працівників галузі фізичної культури і спорту Енергодару.

Голова правління Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух, член правління АСО Інна Пенчук та депутат Верховної ради України Юлія Яцик, вітаючи енергодарців відзначили – що свято спорту вдалося на славу, і висловили впевненість в тому що фестиваль стане в Енергодарі щорічним.

 

«Ярмарок спорту» розширює свої горизонти, це дуже приємно! В місті Запоріжжі це свято проходить вже сів років, і мені дуже приємно, що «Ярмарок спорту» започаткували ще й в Енергодарі. Наступного року ми будемо продовжувати такі заходи, і ще більше розвиватимемо спортивну інфраструктуру. Плануємо збудувати льодовуарену і стадіон новий – і спорт буде ще більше поширюватися в Енергодарі! – відзначила депутат Верховної Ради України, Юлія Яцик.

Цього разу участь у «Ярмарку спорту» взяли близько двох десятків колективів: Енергодарська дитячо-юнацька спортивна школа з боксу ім. В.Р. Манзулі; Спортивно-оздоровчий комплекс Запорізької АЕС; СК «Тівар – борцівська команда»; СК «Хорта» (м.Василівка), СК «Вітязь»; Енергодарський Центр туризму, краєзнавства та спорту; міська федерація хортингу та ГО «Кіокушинкай кан карате до», Енергодарська міська федерація айкідо; ГО «Школа КЕМПО»; студія «DomYoga»;  ГО «Федерація ПОУЛ спорту та повітряної акробатики України», студія «Фенікс», танцювальний колектив Dance Fit/Zoomba.

-Слоганом  нашого свята є фраза «Обери свій спорт» і сьогодні для кожного з нас є нагода не лише презентувати свої спортивні здобутки та види спорту, а й познайомитися з іншими видами спорту та колективами. Вірю, що сьогодні тут є діти і дорослі, які обернуть для себе той вид спорту, який поруч біля будинку, який фізіологічно підходить, який подобається і в подальшому принесе високий результат. Дякуємо Енергодару за те, що продовжуєте наші традиції, і ми впевнені що наступного року в Енергодарі буде в десятки  разів більше спортсменів, — член правління Асоціації спортивних організацій, депутат запорізької міської ради Інна Пенчук.