У Запоріжжі відгримів четвертий «Ярмарок спорту»

2 червня у Запоріжжі відбулася певно наймаштабніша спортивна подія року – «Ярмарок спорту», що зібрав у парку «Дубовий гай» близько сотні колективів з усієї області. Захід вдруге проходив в рамках «Фестивалю сімї». Об’єднання двох фестивалів дозволило «Ярмарку спорту» значно збільшити свою аудиторію – за попередніми підрахунками захід відвідало більше 30 тисяч гостей!

Цього року організатори ярмарку, Асоціація спортивних організацій, спромоглися надати святу неймовірного масштабу. І це не лише кількість  учасників та представлених видів спорту, а їх було більш сорока, а й розмах свята. Показові виступи тривали одразу на чотирьох майданчиках – ринзі, сцені, килимі та октагоні. Ще три десятки розташувалися по всьому парку, і пропонували гостям спробувати себе у тому чи іншому виді спорту. Наприклад, можна було постріляти з лука, проїхатися верхи, взяти участь у майстер-класі з йоги у гамаках, пограти у хокей, флорбол, більярд, баскетбол, алтімат-фрізбі,  взяти участь у відкритих тренуваннях з капоейри, джиу-джитсу, танців, тайського боксу і не тільки.

Ще однією родзинкою «Ярмарку спорту 2018» стали чемпіонати, які спеціально було проведено в рамках фестивалю. Так міжнародний турнір «Зелене татамі» організував клуб кіокушин карате «Борисфен». Клуб тхеквондо «Ягуар-Запоріжжя» провів змагання «Новачок». Обласна федерація важкої атлетики теж визначила сильніших. А ще просто неба змагалися представниці спортивної аеробіки, першість з сумо провів василівський клуб «ХортА», на ринзі чемпіонат організувала Запорізька міська федерація боксу, в октагоні пройшли поєдинки зі змішаних єдиноборств, а біля фонтану визначили кращих учасники першого запорізького фітнес-фестивалю «Fitness-Z».

 

  • «Ярмарок спорту» побив власні рекорди за кількістю учасників та локацій. Певно, якби ми подавали наше свято до Книги рекордів України – мали б одразу рекордів. Так лише загальна площа килимів, які розстелено сьогодні у парку, складає майже один гектар! – розповіла член правління Асоціації спортивних організацій Інна Пенчук.

 

Найактивніших гостей свята, які брали участь в роботі локацій, наприкінці «Ярмарку спорту» чекали приємні подарунки. Більше сотні відвідувачів фестивалю отримали спортивний інвентар від партнерів свята. Крім того, між ними було проведено розіграш путівки до дитячого оздоровчого табору.

Кульмінацією свята стало нагородження «Похресників Ярмарку спорту» — людей які прийшли в спорт завдяки цьому святу. Цього року таких було тринадцять. Найменшому з похресників лише чотири роки, а найстаршою стала мама трьох дітей, яка на минулому «Ярмарку спорту» вподобала тхеквондо і за рік встигла навіть відзначитися на кількох змаганнях.

 

  • Ми вже вчетверте проводимо у Запоріжжі «Ярмарок спорту», і цього року досягли межі, за кількістю колективів, які одночасно можна представити під час фестивалю. Наступного року ще більше працюватимемо над якістю проведення «Ярмарку спорту», аби створити ще кращі умови і для клубів, і для гостей свята! — зазначив голова правління Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»