Запорізькі паралімпійці по-бойовому настроєні перед Іграми в Токіо

24 серпня, в день 30-ї річниці незалежності України, у Токіо стартують XVI літні Паралімпійські Ігри. У Паралімпіаді братимуть участь 143 українських атлети, які змагатимуться в 15 видах спорту. Одинадцять атлетів представить в Японії Запорізьку область – це рекордна кількість за всю історію проведення змагань!

З дня на день наші паралімпійці вирушать до Токіо. Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, його заступниця Злата Некрасова, заступник начальника управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації Владислав Ковпак та директор обласного центру «Інваспорт» Андрій Барабанов,  поспілкувалися зі спортсменами і тренерами у Zoom- конференції.

-Вірю у Вашу перемогу,  тим більше що ігри розпочинаються 24 серпня, в 30-річницю Незалежності України! Бажаємо Вам успіхів, та виконати ті високі завдання, які Ви ставите перед собою, — зазначив Олександр Старух, — Ми разом з державою працюємо над тим, щоб у вас були гідні умови для тренувань. Цього року відкрили басейн та оновлену ДЮСШ№3 в Мелітополі, будуємо льодову арену. Цього тижня в Комишувасі  заплановане відкриття стадіону, на Хортиці презентуємо інклюзивний  спортивний комплекс. Також до кінця року відкриємо оновлений стадіон у Василівці, а на наступний за дорученням Президента відремонтуємо десять ДЮСШ і обласний спортивний інтернат.

Також очільник області зазначив, що очікує високих медальних результатів від запорізьких паралімпійців, тому планує звернутися до депутатів обласної ради, з проханням збільшити кошти, заплановані на премії. Як зазначив Владислав Ковпак, відзначать всіх спортсменів, які потраплять у першу 12-ку Паралімпійських Ігор.

Від спортсменів слово взяли найдосвідченіша представниця запорізької команди, Тетяна Широколава (пауерліфтинг), яка їде на четверті Паралімпійські Ігри кар’єрі та її колега Раїса Топоркова. А також дебютанти — плавець Станіслав Потапов і  тхеквондистка Вікторія Марчук.

Потрапити на Олімпіаду це моя мрія з дитинства. Цього року тхеквондо вперше включено в програму Паралімпіади, я довго на це чекала і сподіваюся  реалізую те, про що давно мріяла! Зараз я в передчутті щастя, хорошого виступу, — зазначила шестиразова чемпіонка світу з Паратхеквондо Вікторія Марчук.

Вже з дня на день запоріжці, у складі національної збірної України вирушать до Токіо. Одними з першим вступають у боротьбу за нагороди представники плавання.

Запоріжці на XVI літніх Паралімпійських Іграх в Токіо

Плавання: Вербова Марина, Гаращенко Кирило, Савцова Вікторія, Попов Станіслав

Легка атлетика: Помазан Марія

Теніс настільний: Кац Лев, Ніколенко Максим

Пауерліфтинг: Топоркова Раїса, Широколава Тетяна

Тхеквондо: Марчук Вікторія, Липецька Юлія