Запорізькі плавці паралімпійці здобули тринадцять медалей чемпіонату Європи

 

Національна паралімпійська збірна команда з плавання яскраво виступила на чемпіонаті Європи з плавання, що з 13 по 19 серпня проходив в м. Дублін, Ірландія.  Нашій команді вдалося здобути високих нагород, серед яких 33 золоті, 44 срібні та 29 бронзових медалей та перше місце (вже другий раз поспіль) в Європі! Другою у медальному заліку стала команда Італії, яка виборола 72 медалі.Третє місце посіла команда Великобританії — 55 нагород. Загалом у змаганнях  взяли  участь  близько 500 спортсменів з 40 країн світу.

 

Тринадцять медалей везуть додому запоріжці.

Кирило Гаращенко – став чемпіоном Європи у складі естафети  4х100 вільним стилем. Та виборов 5 срібних медалей на дистанціях 50, 100 і 400 м вільним стилем, 200 м комплексом та 100 м на спині. Тренують спортсмена Самородіна Н.А., Павельєва І.П.

 

Вікторія Савцова здобула три нагороди – срібло на дистанції 50 м вільним стилем, та бронзу на дистанціях 100 м вільним стилем і 100 м брасом. На 50-метрівці батерфляєм спортсменка була за крок від п’єдесталу, фінішувавши четвертою. Підготували спортсменку Самородіна Н.А., Воробйова Л.А.

 

Марина Вербова здобула повний комплект нагород — золото на дистанції 150 м комплексним плаванням, срібло на дистанції 50 м на спині, і бронзу на 50-метрівці брасом. Тренер Удалов О.Г.

 

Олексій Кабишев везе додому срібло, здобуте в естафеті 4х50 м вільним стилем. Тренери Удалов О.Г., Удалов Д.О.

 

«ЗА!спорт»