Волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» здобули дві перемоги у бронзовій серії Суперліги

«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» провела вдома два матчі бронзової  серії плей-офф чемпіонату Суперліги, проти  «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк).

У першій грі гості починаючи зі стартових хвилин гри зуміли нав’язати гостру боротьбу та деякий час вели у рахунку — 6:5. Проте це був останній позитивний результат на табло спортивного комплексу ЗНУ на користь лучанок. Після стартового натиску суперниць запоріжанки вгамували надмірне хвилювання та поступово приступили до виконання тренерського плану на гру. Втім, рішуче налаштовані опонентки все одно не відпускали далеко у рахунку до заключного відрізку сету. Вирішити долю партії на власну корить дружині Гарія Єґіазарова вдалося лише у гострій кінцівці. Причому завдячувати переможному результатові «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» мабуть повинна передусім холоднокровним діям досвідченої Антоніни Жук, яка у найбільш відповідальні моменти сміливо брала на себе відповідальність. Забігаючи вперед варто обов’язково відзначити, що Антоніна сьогодні видала дійсно вражаючий за самовіддачею поєдинок і завдяки її впевненим та врівноваженим діям ще не раз потім вела за собою команду. Отже, 25:22 – рахунок першого сету.
З таким же результатом завершилась і друга партія, але сценарій цього відрізку матчу суттєво відрізнявся від попереднього. Лучанки після нетривалої «розкачки» перехопили ініціативу та почали задавати тон. Переломити хід партії господаркам вдалося на умовному екваторі – 13:13 і 14:13, відповідно. Надалі жорстка боротьба за кожен м’яч та значна допомога ще однієї з героїнь матчу у складі «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» — Вікторії Савченко, дозволили запоріжанкам зміцнити перевагу – 2:0 за партіями.
«Валідольним» став третій сет. Запоріжанки і на цей раз тривалий час були у ролі наздоганяючих, проте ціною неймовірних зусиль врешті-решт зуміли повернутись у гру. Кінцівка партії відбулась за тотальної переваги нашої команди, зупинити яку навіть не зуміли два практично поспіль взяті тайм-аути Володимиром Бузаєвим.
3:0 – важка і цілком заслужена перемога!
Щодо загальних показників, то господарки були помітно сильнішими в одному з трьох компонентів гри – атаці (106:74). На прийомі суперники видали майже рівні «цифри» — 62:61, а ось на блоці відчутна перевага залишилась за лучанками – 10:3. Найбільш корисними у складах обох суперників стали: у «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» Антоніна Жук – 17 залікових балів та Вікторія Савченко – 15 очок, у «Волині-Університет-ОДЮСШ» центральна блокуюча Вікторія Даньчак, яка набрала 17 очок.
9.04.2021
Запоріжжя. СК «ЗНУ».
Волейбол. Чемпіонат України. Суперліга.
Плей-офф за третє місце. Перша гра.
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»(Запоріжжя) — «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк) 3:0 (25:22, 25:22, 25:20)
Рахунок серії 1:0 на користь «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ».
Наступного дня у першій партії мало не здалося, що такий досвідчений наставник як Гарій Шамоєвич Єґіазаров може помилитися у своїх прогнозах. Керманич тренерського штабу запоріжанок, після непростої звитяги у першій грі, пророкував ще більш складну боротьбу у повторному матчі із лучанками. Але у першому сеті натхненні запорізькі дівчата впевнено та із посмішками на обличчях більш ніж переконливо робили свою справу. Принаймні, з першої і до останньої хвилини сету на майданчику царював лише один колектив – і це була команда господарок. 25:18.
Втім, це був лише початок драматичного і непередбачуваного сценарію, за розвитком котрого, на жаль, не судилося спостерігати з трибун запорізьким вболівальникам. У другому сеті начебто рівний «старт» змінився загостренням з боку волейболісток «Волині-Університет-ОДЮСШ». «Гойдалки» у рахунку протримались до кінцівки партії, котра більш вдалася як раз команді під керівництвом Володимира Бузаєва. 25:22 на користь лучанок та 1:1 за партіями.
Чимало сил довелося витратити запоріжанкам аби довести свою перевагу у третьому відрізку ігрового часу. Лучанки знову надали відчутний опір, намагаючись чіплятись за кожен м’яч, проте наші дівчата на характері та без зайвих емоцій витримали навалу суперниць та довели сет до переможного результату на власну користь – 25:18.
Ще більше виваженості та концентрації довелося проявити нашій команді у четвертому сеті, коли після вдалого початку (6:1 та 8:2) лучанки не просто повернулись у гру, а й максимально загострили інтригу. Спочатку «Волині-Університет-ОДЮСШ» вдалося впритул наблизитись у результаті 12:11, а згодом навіть мінімально повести у рахунку 16:15. Однак, вчасно взяті тайм-аути Гарієм Єґіазаров зуміли зламати темпоритм набираючих ходу волинянок. У підсумку нервова звитяга – 3:1, яка має особливу ціну у сенсі подальших медальних перегонів.
У цьому матчі, як і у попередньому матчі, запоріжанки знову відчутно поступились «на блоці» — 4:11, плюс лучанки більш переконливо відпрацювали на прийомі – 88:77. Проте в інших двох компонентах гри — на подачі та в атакуючих діях у «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» статистичні показники виглядають більш привабливо (98-82 та 136-110, відповідно). Найбільш результативними у складах обох команд стали: Вікторія Савченко у господарок, яка назбирала 31 (!) заліковий бал, у «Волині-Університет-ОДЮСШ» гідним чином знову себе проявила Вікторія Даньчак — 17 очок.
10.04.2021
Запоріжжя. СК «ЗНУ».
Волейбол. Чемпіонат України. Суперліга.
Плей-офф за третє місце. Друга гра.
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) — «Волинь-Університет-ОДЮСШ» (Луцьк) 3:1 (25:18, 22:25, 25:18, 25:20)
Рахунок серії – 2:0 на користь «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»
 У другому матчі золотої серії плей-офф «Прометей» 10 квітня у рідних стінах знову довів свою перевагу у зустрічі із южненським «Хіміком» — 3:1 (23:25, 25:22, 25:19, 25:21) та закріпив лідерство у серії.
Нагадаємо, плей-офф за третє місце триватиме до трьох перемог. Незабаром серія переміститься до Луцьку, де 15 квітня (найближчий четвер) відбудеться третій матч. Базовою датою четвертої гри (за необхідністю) стоїть 16 квітня. У разі рівного рахунку у серії — вирішальний, п’ятий поєдинок за календарним графіком може відбутись у Запоріжжі 20 квітня.
Прес-служба ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»