«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» фінішує на третій позиції за підсумками регулярного чемпіонату

Друга гра домашнього туру проти волейболісток з Чернігова запам’яталась передусім подіями другої партії, коли гості ледь не зіпсували настрій господаркам.

20.02.2021
Запоріжжя. СК ЗНУ
Волейбол. ЧУ. Суперліга. 10 тур.
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) — «Університет-ШВСМ»(Чернігів) 3:0 (25:11, 25:23, 25:11)
Від самого початку гри підопічні Гарія Єґіазарова виглядали напрочуд впевненими. Чернігівчанки на чолі із чемпіоном Радянського Союзу та дворазовим переможцем чемпіонатів України Володимиром Жулою програвали по всім критеріям.У першій партії бойовий ростер господарок майже не помітив суперниць. 25:11.
Помітні проблеми в організації гри у нашої команди почалися у другому сеті. Замість Юлії Богмацер на майданчику з’явилась її 18-річна дублерка Катерина Гужва. Втім, навряд чи заміна основного «зв’язуючого» вплинула на загальну картину, адже запоріжанки більшість очок подарували молодим опоненткам через власні помилки. Отже, рівний початок – 4:4 згодом змінився на перший локальний програш у партії – 10:11. Надалі волейболістки «Університета-ШВСМ» ще деякий час були попереду – 19:16 та 21:19. Проте кінцівку партії гості все одно програли.
У повноцінну роботу включився блок у виконанні Жук і Пугач, Савченко вправно діяла на подачі, Луханіна ударно відпрацювала у завершальній фазі атак. 25:23 – у підсумку.
Все стало на свої місця у третій партії. Керманич тренерського штабу запорізького клубу надав можливість проявити себе Діані Окоро та Поліні Пасс, при цьому на позиції ліберо ще у другому сеті почала активно підключатись до гри Аліка Луценко. Напіврезервний склад «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» із максимальною відповідальністю зробив свою справу – 25:11 та 3:0 у підсумку зустрічі.
В іншому матчі «Аланта» впевнено переграла «Полтавчанку-ПНПУ» з рахунком 3:0 (25:18, 25:20, 25:14).
Прес-служба «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»