Запорізька «Орбіта» з перемоги стартувала у плей-офф суперліги

Волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» вирішили планове завдання щодо виїзного матчу у Рівному

5.03.2021
Рівне. СК НВК №26.
Волейбол. ЧУ. 2 етап. Перша зустріч до двох перемог.
«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» (Рівне) — «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» (Запоріжжя) 0:3 (12:25, 16:25, 22:25)
У дебюті зустрічі рівнянки на деякий час заволоділи ігровою ініціативою – 3:1, але потім підопічні Гарія Єґіазарова швидко переломили хід поєдинку на власну користь та почали нарощувати оберти. Зупинити «наступ» запоріжанок наставникові господарок не вдалося навіть завдяки двом тайм-аутам за рахунків 5:8 та згодом 7:15. Більш ніж переконлива перевага гравчинь «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» позначилась у підсумковому результаті першого сету – 25:12.
Особливих проблем запоріжанки не мали і під час другої партії. Бойовий склад нашої команди грав розкуто та впевнено, лише одного разу надавши суперницям мінімально наблизитись у рахунку (8:9). Решту ігрового часу сету колектив Гарія Єґіазарова виглядав як вправний та стабільний механізм із відточеними взаємодіями.
Проте у третьому сеті господаркам все ж вдалося «показати зуби». Впевнена гра запоріжанок у стартові хвилини партії (9:4) потроху почала давати «збої», чим певною мірою зуміли скористатись рівнянки. Команда під орудою Максима Пархоменка зосереджено трималась поруч у рахунку і навіть під завісу партії ледь не створила відчутних проблем. Рівнянки зрівняли рахунок 22:22, але на більше суперниць не вистачило. Вчасно взятий тайм-аут наставником запоріжанок разом із агресивною грою Наталії Луханіної в атаці та роботою на блоці досвідченої Лучко у тандемі із Савченко зробили свою справу – 25:22 і 3:0 у підсумку.
Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Результат 3:0, як я зазвичай відповідаю у таких випадках, говорить сам за себе. Причому слід враховувати, що це вже йдеться про ігри серії плей-офф. Тому, звичайно, я задоволений і шукати якість помилки у діях дівчат зайве.
Команда дуже потужно зіграла перші два сети, третій відбувався на рівних, але це несуттєві деталі. Зараз вирушаємо додому і продовжуватимемо готуватись до наступних не менш важливих зустрічей».
Нагадаємо, другий поєдинок між цими суперниками відбудеться у Запоріжжі 10 березня (середа).
👉 Початок зустрічі у СК ЗНУ — 18.00
Джерело — прес-служба ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»
Фото: пресслужба ВК «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»