«Запоріжжя» поступається «Тернополю»

Причиною поразки став низький відсоток реалізації кидків запорізьких гравців

БК «Тернопіль» – БК «Запоріжжя» 97:84 (26:17, 23:13, 25:23, 23:32) 
«Тернопіль»: Боуі (22 + 7 підбирань + 5 передач), Келхон (5), Кольченко (18 + 5 передач – 4 втрати), Агафонов (11 + 6 підбирань), Югба (17 + 12 підбирань) – старт; Буренко (8 + 4 передачі), Сандул (9), Тищенко, Шиманський (2), Головчик (5). Головний тренер: Дмитро Забірченко
«Запоріжжя»: Кеффі (13 + 7 передач), Міхєєв (10), Мальчевский (8 ), Грицак (7 + 5 підбирань), Тихонов (11 + 7 підбирань) – старт; Форчун (19), Маяускас (7), Сізов (8 + 5 підбирань – 4 втрати), Тітов, Морозов (2). Головний тренер: Валерій Плеханов
Команди, які позавчора стали авторами сенсацій в українській Суперлізі Паріматч, визначали кращого в очному протистоянні. «Тернопіль» проводив другу домашню гру, а от запоріжцям довелося відновлюватися після «Київ-Баскета» в дорозі. Можливо через це швидкий темп зі старту поєдинку був на руку саме господарям. Едріан Боуі видав феноменальні хвилини в дебюті – до середини чверті розігруючий «Тернополя» мав уже 9 очок, а його команда вела – 14:7. Після тайм-ауту Валерій Плеханов випустив на майданчик Форчуна з Маяускасом, як це було в матчі з «Київ-Баскетом». Джош результативно увійшов у гру, набравши 5 очок, Аурімас допоміг трьома. Проте боротьбу «в фарбі» запоріжці все одно програвали супернику. «Тернопіль» виглядав краще в усіх аспектах: господарі реалізували 11 своїх кидків із 18, тоді як гості лише 5 із 19. Це дозволило команді Дмитра Забірченка виграти стартову чверть – 26:17.
Проблеми підопічних Валерія Плеханова ще більше загострилися в другій чверті: відверто низький відсоток реалізації кидків за підсумком половини гри (9/40 – 22%) та програний щит (28/17) сприяли перевазі «Тернополя» в рахунку «+19». Господарі так само тиснути на болючі місця «Запоріжжя», де в фарбі незупинними були Сандул з Югбою, на периметрі – Кольченко, а в проходах – Боуі. Незважаючи на ранній фол-трабл Агафонова, командний механізм «Тернополя» продовжував працювати без збоїв. Перша половина завершилася з рахунком – 49:30.
По перерві баскетболісти «Запоріжжя» ринулися відіграватися. Два поспіль дальніх влучання Кеффі, ще один кидок з периметра Мальчевського наблизили гостей на відстань 11 очок. Проте, на жаль, травма Аурімаса Маяускаса та відповідь «Тернополя» на дузі, безжально вдарили по амбіціям команди Валерія Плеханова. Кольченко стріляв з надзвичайним відсотком з периметра (4/5 – 80%), маючи підтримку від Югби і Боуі. У третій чверті господарі реалізували п’ять дальніх кидків, не підпустивши «Запоріжжя» у важливий момент.
Відіграти гандикап «-21» ускладнило дострокове завершення гри для Андрія Грицака в дебюті заключної чверті. Через відсутність травмованого Аурімаса Маяускаса ротація «Запоріжжя» залишалася зовсім куцою. Впродовж фінального відрізку гри Джош Форчун покращив власну статистику результативності, однак команду від поразки це не врятувало. Вдруге в сезоні «Тернопіль» перемагає «Запоріжжя – 97:84.
Тепер на нашу команду чекає серія домашніх поєдинків, перший з яких відбудеться 17 січня з «Дніпром» у палаці спорту «Юність» о 13:00.
Коментар Валерія Плеханова після матчу з БК «Тернопіль»: 
– «Тернопіль» заслужено переміг, команда виглядала свіжішою. На жаль, ми програли ще в першій половині. Банально не вистачило сил, дійсно, гра з «Київ-Баскетом» була важкою, потім тривалий переїзд, тому сил на якісний баскетбол у нас не лишилося. Я не задоволений тим, як хлопці налаштувалися на сьогоднішню гру. Мені здається, окрім втоми, не вистачило саме настрою на серйозний поєдинок. Але ж ми весь час говоримо, що немає такого – головна гра чи другорядна. Ми повинні виходити з максимальним настроєм на всі матчі. На жаль, не було виконано більшої частини установок на гру, ми не зупинили перший темп від Боуі, не впоралися в захисті з Югбою. Найбільш прикрий момент – це чергова травма Маяускаса. Для мене це просто катастрофа, тому що на позиції великих гравців у нас і без того є проблеми. Він тільки вийшов на свій рівень, а тепер знову травма. Це засмучує навіть більше, ніж результат. Сьогодні ми грали відверто гірше, ніж суперник. До того ж, ще й Мальчевський ногу травмував. Ще раз вітаю «Тернопіль» з перемогою, мати таких досвідчених гравців, які в певний момент беруть на себе, це дуже важливо. Вважаю, що і за комплектацією, і за організацією гри у вас дуже хороша команда.
Прес-служба БК «Запоріжжя»